All we do is travel

12. September 2018

STA potovanja

14 neverjetnih prenočišč, v katerih bo spanje prvovrstna izkušnja

Si že kdaj prespal zares visoko nad tlemi, na žerjavu ali med krošnjami deževnega gozda? Ne? Kaj pa v izdolbeni skali? Si naveličan klasičnih hotelov in si pripravljen malo začiniti običajno hotelsko življenje? Potem nadaljuj z branjem, predstavljamo ti namreč najbolj nenavadna prenočišča tega sveta.
 

1. Spusti se v sanje na prizemljenem letalu na Švedskem

Naslednjič, ko se boš mudil v Stockholmu, zavij v zares kulski hostel, ki so ga umestili kar v (ne več delujoče) letalo jumbo jet. Zagotovo boš sanjal, da spiš med oblaki. ;)
 

2. V Amsterdamu lahko prespiš na žerjavu

Kje drugje kot pa v norem Amsterdamu bi se sploh še lahko spomnili, da je mogoče prenočiti tudi na žerjavu? Vsi, ki imate strah pred višino ali visenjem nad tlemi, dvakrat premislite, preden opravite rezervacijo! ;)
 

3. V Peruju lahko prenočiš med drevesi

Načrtuješ amazonsko pustolovščino? Noč lahko preživiš v hišici na drevesu in pustiš, da te uspavajo krošnje dreves. Namesto budilke te bodo zdramile navihane opice in ko boš odprl okno spalnice, te bo pričakal pogled na bohotno tropsko zelenje.
 

4. Zadremaj v podzemnem mestu Coober Pedy

Mesto Coober Pedy na jugu Avstralije je tako zelo vroče, da so njegovi prebivalci vse preselili pod zemljo. Bolje rečeno, celotno mesto so izdolbli v skalo pod tlemi. V podzemnih rovih tako najdemo trgovine, restavracije in celo hotele ter hostle.
 

6. V Turčiji se zlekni v posteljo visoko nad tlemi

Kaj pa, če bi si med potovanjem po Turčiji privoščil sproščen dan stran od živžava, in noč preživel v prisrčni koči na podpornih stebrih, do katerih te vodi precej stopnic?
 

7. V Tokiu lahko prespiš kar v knjižnici

Udobno se namesti med police, vzemi v roke kakšno knjigo in naj te prijetno čtivo zapelje v spanec. Vsak vogal tega hostla, khm, knjižnice je tako fotogeničen, da si zagotovo zasluži objavo na Instagramu. ;)
 

8. Nazaj k naravi v Urugvaju

To gostišče je umetniško, a tudi zelo naravno in divje. Če si želiš stran od ponorelega sveta in nazaj k naravi, je ta umirjena in preprosta koča pravi naslov.
 

9. V Avstraliji lahko noč preživiš za zapahi

Si predstavljaš izraz na obrazu tvoje mame, ko ji poveš, da si noč preživel v zaporu? ;) Če te zanima, kako je bivati na hladnem, vendar se vedeš vzorno in ne povzročaš preglavic organom pregona, se odpravi v ta zanimiv hostel, ki je nastal iz bivšega zapora.
 

10. Počuti se kot kralj v solni palači v Boliviji

Kolikokrat si že imel možnost prenočiti v palači? Privošči si počitek v osupljivi slani palači, ki je dejansko izdelana iz soli. Preden odjadraš v sanje, si lahko privoščiš sproščujoče plavanje v bazenu s slano vodo.
 

11. Na Švedskem si lahko privoščiš sladek spanec v ledenem hotelu

Brez skrbi, ne boš zmrznil. ;) Spanje v tem pravljičnem hotelu te bo očaralo in vsaj za kratek čas popeljalo v Narnio.
 

12. V Egiptu te čaka peščeni hotel

Brez skrbi, čeprav je ta mala graščina narejena iz peska, se zagotovo ne bo podrla ob prvem prepihu. ;)
 

13. Preživi noč v kapsuli v Hong Kongu

Kitajci slovijo po tem, da znajo z dizajnom zelo dobro izkoristiti prostor. Tudi ta hostel, kjer je soba oblikovana nad tlemi v kapsuli, je tak primer. Če ne maraš zaprtih prostorov, pa se temu zanimivemu prenočišču raje izogni.
 

14. Na Maldivih si privošči večerjo v osupljivi restavraciji pod vodo

Za konec pa še namig za res nepozabno večerjo.  Ko boš na Maldivih, je obvezen postanek v restavraciji pod vodo, kjer lahko ob dobri hrani uživaš ob pogledu na čudovito življenje v morju.
 
 
V katero nenavadno prenočišče se boš odpravil pa ti? Kamor koli si že želiš, naši agenti ti zagotovo lahko pomagajo – obišči nas v naši poslovalnici na Ajdovščini v Ljubljani ali pa pokliči na brezplačno telefonsko številko 080 47 42
 
Oddaj povpraševanje
 
 
 

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

Izberi si novice zase

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb