Kam te nesejo krila?

RAZNOLIKI ČILE

 
 


 TOP ZNAMENITOSTIBarvit Valparaiso

Najnenavadnejše mesto v Čilu je zagotovo barviti Valparaiso, o katerem je spregovoril tudi slavni Pablo Neruda: »Valparaiso, kako si absurden … nisi si počesal las in nisi se imel časa obleči, kajti življenje te je vedno presenetilo.« Mesto na visokih klifih, do katerega vodi vzpenjača, slovi tudi po svoji umetniški sceni in rajskih plažah, ki niso daleč stran.

Čudovita prestolnica Santiago de Chile

Živahne prestolnice Čila, obkrožene z Andi, ne sme spregledati prav noben popotnik na svojem potovanju, saj je polna čudovitih muzejev, umetniške ulične scene, osupljive arhitekture, velikih nakupovalnih centrov, čudovitih parkov z razgledi na celo mesto, izjemnih restavracij in nepozabnih zabav.

Skrivnostni Velikonočni otoki

Na enem najbolj oddaljenih krajev na Zemlji se nahajajo Velikonočni otoki s skrivnostnimi kipi Moai, ustvarjenimi v prvi polovici 2. tisočletja. Otoki so del Unescove kulturne dediščine in slovijo po svoji raznoliki pokrajini, ki vključuje vse od vulkanov do peščenih plaž.

Narodni park Torres del Paine

Odkrij ta čudoviti biser narave, ki se ponaša z mogočnimi ledeniki, spektakularnimi gorami in osupljivimi jezeri ter izkoristi še 17 ur sonca v času njihovega poletja. Hkrati imaš tam priložnost srečati tudi pravo pumo, saj jih v parku domuje okoli 50.

TOP IZKUŠNJA STA-jevcevTOP AKTIVNOSTISmučanje sredi poletja

Če si eden izmed smučarskih navdušencev, zamenjaj poletje za zimo ter Alpe za Ande in odkrij ene izmed najlepših prog, ki se raztezajo čez visoke vrhove gora in celo vulkanov. Njihova glavna sezona za smučanje je namreč od junija do oktobra.

Treking po Patagoniji in raziskovanje osupljive jame 

Treking po »koncu sveta« je nepozabna pustolovščina, na kateri si lahko ogledaš stare ledenike ter očarljivo pokrajino z narodnimi parki, zasneženimi vrtovi, fjordi in starimi gozdovi. Hkrati pa se ponaša tudi z eno najlepših svetovnih jam Marble, kjer lahko občuduješ čarobne odseve v turkizno modri vodi.


Občudovanje zvezdnatega neba v Atacami

Puščava Atacama je zagotovo eden najboljših krajev na svetu za štetje zvezd in opazovanje Rimske ceste, saj se nahaja na visoki nadmorski višini in je oddaljena od vseh virov, ki povzročajo svetlobno onesnaževanje.

Opazovanje pingvinov na otoku Magdalena

Otok z največjo kolonijo pingvinov v celotni Južni Ameriki je raj za ljubitelje teh prisrčnih živali, kjer jih najdeš več kot 100.000. Bolje kot v živalskem vrtu, kajne?

Oddaj povpraševanje
 

 

TOP NAMESTITVE


VIP APARTMENTS CHILE ***

(od 43 € dalje)
 
    
 
Čudoviti apartmaji v središču Santiaga so le korak stran od podzemne postaje, poslovnega in nakupovalnega centra ter ostalih pomembnih turističnih atrakcij. Vključujejo udobne postelje, kopalnico s toplo vodo, zvočno izolirana okna, televizijo in dostop do wi-fija. Moderna stavba, v kateri se nahajajo apartmaji, med drugim ponuja tudi spektakularne razglede na mesto, zunanji bazen, območje za peko na žaru in pralnico.
 
Oddaj povpraševanje
 

RQ HOTEL DE CARLO ***

(od 40 € dalje)
 
     
 
RQ Hotel Dacarlo se nahaja v mestnem središču, v bližini avtobusne in metro postaje, ki omogočata enostaven dostop do vseh mestnih atrakcij. Sobe slovijo po svoji udobnosti in čudoviti opremljenosti, gosti pa si lahko vsako jutro privoščijo tudi odličen zajtrk.
 

TOP TURE


 

TOP DEJSTVA


#1 

Čile je ena najdaljših držav na svetu, ki od severa proti jugu meri več kot 4000 kilometrov.

#2 

V Čilu leži najbolj suha puščava na svetu Atacama, s povprečno količino padavin 1 mm na leto.

#3 

Čile ima prek 1300 vulkanov in kar nekaj izmed njih je še vedno aktivnih.

#4 

Največji bazen na svetu San Alfonso del Mar Resort v Algarrobu se nahaja v Čilu in zavzema kar 8 hektarjev površine.


TOP ČLANKI


TOP UTRINKI


All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb