Kam te nesejo krila?

AVANTURISTIČNA AFRIKA

 
  TOP ZNAMENITOSTIViktorijini slapovi v Zambiji/Zimbabveju

Eden najbolj spektakularnih slapov na svetu so zagotovo mogočni Viktorijini slapovi, ki se razprostirajo skoraj 2 kilometra v širino in v višino merijo kar 128 metrov. To naravno čudo pa imaš priložnost videti kar iz dveh različnih držav – iz katere si jih boš ogledal ti?
  

Cape Town v Južni Afriki

Cape Town je poznan po svoji prvovrstni kulturi, čudoviti pokrajini, odličnih restavracijah, rajskih plažah in vrhunskih vinih, zato ga moraš nujno uvrstiti na svoj seznam želja. Priporočamo ti tudi vzpon na Mizasto goro, kamor se lahko odpraviš peš ali z žičnico, in nudi spektakularne razglede na mesto.

 


Okavango Delta v Bocvani

Kjer se srečata reka Okavango in puščava Kalahari, te čaka kar 15.000 kvadratnih kilometrov dramatične in čudovite pokrajine. Vkrcaj se na čoln in v družbi krokodilov, barvitih ptic in vodnih lilij obpluj ta kraj. Lahko pa se raje odločiš za edinstven prelet pokrajine z letalom – zagotavljamo ti, da nikoli ne boš pozabil te enkratne izkušnje!

Avenija baobabov na Madagaskarju

Ena najbolj razburljivih poti na svetu je zagotovo avenija baobabov. Šest od devetih poznanih vrst teh ogromnih, edinstvenih in pravljičnih dreves lahko najdemo samo na Madagaskarju, zato jih zagotovo ne smeš izpustiti iz svojega potovanja po Afriki.

TOP IZKUŠNJA STA-jevcevTOP AKTIVNOSTIObisk pravega Afriškega safarija

Ko te pot zanese v Afriko, je divji safari zagotovo ena glavnih stvari, ki jih moraš izkusiti na potovanju. Tam lahko namreč v svojem naravnem okolju v živo vidiš na stotine vrst živali, ki vključujejo tudi »velikih pet« - leva, afriškega slona, kafrskega bivola, belega nosoroga in leoparda. Če iščeš predlog, na kateri safari se odpraviti, ti predlagamo Kruger park v Južni Afriki ali naravni rezervat Maasai Mara v Keniji.

Vzpon na Kilimandžaro

Zagotovo si že slišal za najvišji afriški vrh, ki se v Tanzaniji dviga kar 5.895 metrov visoko? Vzpon na to goro je zagotovo izziv, vendar odlična priložnost za opazovanje divjih živali, čudovite narave in občudovanje sončnega vzhoda s strehe Afrike.


Opazovanje goril v Ruandi in Ugandi

Si že dolgo želiš spoznati ta veličastna bitja? Naj te pot zanese v Ruando ali Ugando, kjer boš imel priložnost opazovati te edinstvene in mogočne živali, ki so na robu izumrtja, v njihovem naravnem okolju in če boš imel dovolj sreče, bodo celo pristopile do tebe.

Spanje pod zvezdami v Sahari

Si predstavljaš spanje pod zvezdami v največji puščavi na svetu, Sahari, katere velikost se lahko primerja s samo Kitajsko? Čez dan se na kameljem hrbtu podaj skozi peščene sipine, zvečer pa zaspi v spalni vreči pod milim nebom.

Oddaj povpraševanje 

 

TOP NAMESTITVE


Appelton Resort *** (Nairobi, Kenija)

 od 48  €
 
      
 
Appelton Resort najdemo 21 km od letališča Jomo Kenyatta in svojim gostom nudi tudi brezplačen shuttle do letovišča. Čudovite in udobne hotelske sobe so opremljene s televizijo, zasebno kopalnico s tušem, nekatere ponujajo tudi čudovit razgled na vrt. Gostom sta na voljo še okusen zajtrk ter možnost kosila ali večerje v restavraciji, katere specialitete zajemajo afriške, vietnamske, evropske in ameriške jedi.
 
Oddaj povpraševanje
 

Ndame Beach Lodge *** (Zanzibar, Tanzanija)

od 29 €
 
        
 
Ndame Beach Lodge je le nekaj minut oddaljen od čudovite plaže Paje ter se nahaja v bližini plaže Jambiani in gozdnega rezervata Jozani. Noč lahko preživiš v eni izmed 31 čudovito okrašenih sob z zasebno kopalnico ter zasebnim balkonom ali notranjim dvoriščem. Poskrbljeno je tudi za razvajanje, saj si lahko kot gost privoščiš masažo v tamkajšnjem spaju. V svoji restavraciji nudijo še pestro ponudbo odličnih jedi, lahko pa se odločiš tudi za koriščenje sobne strežbe.
 

Oddaj povpraševanje


TOP TURE


 


TOP DEJSTVA


#1 

Štiri od petih najhitrejših živali na svetu živi v Afriki; to so gepard, lev, gnu, lev in Thomsonova gazela.

#2 

V celi Afriki ima internetno povezavo manj ljudi kot v celem New Yorku.

#3 

Afrika je najbolj vroč kontinent, saj ga kar 60 % pokrivajo puščave in druge suhe pokrajine.

#4 

Egipt je turistično najbolj priljubljena afriška država, ki vsako leto privabi okoli 10 milijonov turistov.


TOP ČLANKI


 


TOP UTRINKIAll we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb