Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Turčija

Dodan: 19.12.18 @14:22:13

potepuh

Registriran uporabnikZapečkar

Turčijo sem obiskal 30x,nazadnje letos v septembru. Večinoma sem bil na počitnicah ,potoval pa sem tudi z avtoštopom - 4x.Lahko pomagam z nasveti in opisi te prelepe dežele in njenih prijaznih prebivalcih.

0     0

mj

Gost
Zdravo, 

kaj priporočaš v 10-12 dneh? Radi bi šli z avtom naokoli. Hvala in lp

0     0

punca

Gost
Prijazni ljudje? Mogoce ze nekateri ampak so zelooo nadlezni sploh moski! Ne vrnem se vec v to dezelo. 

0     0

povsod je enako

Gost
Do zahodnjakinj so moški nasplošno zelo nadležni v vseh deželah bližnjega vzhoda. Maroko, Tunizija, Egipt, Turcija... Povsod je enako. Tudi če si v spremstvu drugega moškega, se najdejo predrzneži, ki stegujejo jezik!

0     0

Marko

Registriran uporabnikZapečkar

Turčija z avtom. Obvezen ogled Istanbula(avto pustiti v varovanem parkirišču),iz Istanbula z trajektom na Princes islands - tam ni avtov razen dostave,je pa to turistični biser.Okoli 2 uri vožnje v eno smer.Trajekte imajo spodobne in zelo poceni.Nadalje Pamukkale,Kapadokija,Göreme, in do jezera Van. O vsakem teh krajev se na internetu najde ogromno opisov ,slik , filmov itd.Priporočam še skok do obale in obisk kakšnega mesteca npr. Alanya je zelo zanimivo mesto,čisto urejeno,ugodno za nakupe tekstila.Sam nisem prebival po kampih,vem pa da so in tudi za njih boste našli informacije na googlu.Notranjost države je še cenejša od obale,obvezno pa kupiti Turške lire,ker je za evro zelo ugoden tečaj.Midva z ženo se že leta oblačiva samo v Turčiji(seveda so nujne izjeme) in iz izkušenj lahko povem,da se izplača kupovati po trgovinah,kjer so fiksne cene in skoraj po pravilu kvaliteta na nivoju.Ne rečem,tudi po bazarjih kupim kakšno denarnico in spominke,no tam pa je potrebno barantat.Cene je treba precej znižati,vsaj za pol.Uživajte v kulinariki,kajti Turška kuhinja menda sodi med prvih pet na svetu.Solate in žar prednjačijo.Kupite si začimbe in nekaj vrst čajev.Poizkusite ADA čaj, pa za domov si vzemite evkaliptusov čaj in NAR čaj.Daš eno žličko v skodelico vroče ali mrzle vode in napitek je pripravljen.Nar je granatno jabolko in na cesti prodajajo izredno osvežujoč napitek iz  nara in pa pomarančni sok. Oboje brez vode,narejeno pred očmi na licu mesta,brez sladkorja,pa res 100 % sadni sok.Letos je bila cena za kozarec soka pomaranč,ki mu pravijo PORTAKAL en evro(6 lir) za 3 dcl !Če vam kdo ponudi čaj,ga vzemite iz vljudnosti - to cenijo.So precej prefrigani trgovci in na odprtih tržnicah se pogajajte za ceno.Tudi to cenijo.Bencin je trenutno cenejši kot v Sloveniji.Da ne pozabim,na cesti velja biti previden,kajti Turki vozijo precej po domače vsaj za naše pojme.Zaenkrat bodi dovolj,pa lepo se imejte! Marko

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb