Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

18let in prvo samostojno potovanje

Dodan: 13.11.18 @20:32:34

Mk

Gost
Zdravo,

star sem 18 in razmišljam da bi šel na potovanje kar sam. Nekam daleč za vsaj 3 tedne.  Se vam zdi huda? Sicer se super znajdem, kjerkoli sem, imam pa vseeno dvome, če je pametno iti brez družbe. Vsi kolegi bi namreč šli ali na Hrvaško ali za par dni v London in podobno. Rad bi nekaj več, pa nisem ziher, če sem zmožen. Kakšen nasvet? Kdaj ste šli vi na prvo samostojno potovanje? Hvala!

0     0

Dinko

Gost
Pejdi!

Najtezje se je odlocit, da bos sel. Od takrat naprej pa he enostavno uzivanje. Ce imas to zeljo, jo cimprej potesi. Pusti vse dvome in strah doma, ker te samo ovirajo. Jaz sem na svoje prvo samostojno potovanje odsel, ko sem bil star 23 let in edina stvar, ki jo obzalujem je, da nisem ze prej sel! Najboljsa odlocitev v mojem zivljenju. Sedaj vsako leto potujem samostojno za dlje casa. Ljudi bos brez problema spoznal, sam se bos lahko odlocil kaj bos delal, kaj bos jedel, kam bo sel, itd. Rabis samo malo kmecke pameti in ti ne bo hudega. 

Jaz tebi in vsem, ki o podobnem razmisljajo, svetujem da se opogumite in cimprej odlocite za skok v svet!

0     0

HK

Gost
Vsekakor pejt za začetek nekam po Evropi, da dobiš osnovne izkušnje. Potem pa kakšna Tajska ipd., predvsem pa ne začet z Indijo, Afriko, arabskimi državami ipd. Začni z najlažjimi državami, potem pa stopnjuj na težje. Če si v dvomih ni narobe, da prvič greš s skupino ali kakšno agencijo.

0     0

s

Gost
ne kompliciraj in pejdi kamorkoli želiš,18 let je super za zacetek, ful enako mladih potuje, lahko gres v drzave kjer ne bo veliko popotnikov ali pa ogromno,samo pejdi pa je, sel pri 22 prvic v venezuelo (ko je bila varnejsa kot zdaj)

0     0

Banana

Gost
Meni se Tajska zdi super država za 1. backpacking potovanje. Poceni letalske karte, za 3 tedensko potovanje ne potrebuješ vize, zanimive kulturne in zgodovinske znamenitosti, čudovite plaže, nightlife, okusna hrana, zelo enostavna logistika (veliko ponudbe-konkurence, dobre prometne povezave,...), nasploh zelo dostopne cene (super je, ker imaš veliko možnosti od-do, lahko se greš čisti budget ali pa spiš v top fensi hotelih). Je pa res, da če iščeš "pristno" potovalne izkušnjo brez masovnega turizma, to na Tajskem težko najdeš- se pa da. Meni je Tajska všeč, bi še šla.

 

 

0     0

Mojca

Gost
Jaz ti svetujem, da pojdi. Sem bila sama na istem. Vedno sem si želela nekaj več, pa prijatelji niso bili za. Pa sem se odločila, da me to ne bo oviralo pri tem in sem že pri 19ih šla prvič v Ameriko...najprej na študentso delo za 4 mesece, potem pa še 1 mesec potovanja. Vse sama. Sem se tako naučila, da je še najbolje, ker res vidiš vse, kar si ti želiš in ni nič prilagajanja ali stvari, ki jih ti ne želiš videti. Potem sem pa šla še enkrat. Mi ni žal in bom še šla....sama  

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb