Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Notranji leti - Tajska

Dodan: 11.06.18 @09:07:52

Tina

Gost
Živjo,
Novembra letim iz Zagreba v Bangkok s Qatar-jem. Karta je že kupljena. Prispem v nedeljo, predvideno ob 6.55. Še isti dan bi rada šla naprej v Chiang Mai - z istega letališča. Gledala sem karte pri Thai Smile in imam 3h 25 min  za prestop - bo to dovolj za prestop brez hitenja in panike? Malo sem brala, da je možno, da ti sami prestavijo prtljago. Je to možno tudi pri ločenih kartah? Ali bi se morala to dogovoriti že pri nakupu prve karte?

Kako sploh poteka celoten postopek, ko enkrat pridem v Bangkok?

Se karte splača kupiti toliko prej ali cene nekaj tednom pred odhodom res padejo? Trenutna cena je 35 eur.

Ali je v ceni kakšna razlika če kupim več enosmernih kart hkrati ali je vseeno (kasneje planiram še let Chiang Mai- Krabi in Krabi-Bangkok)?

0     0

Ptic

Gost
Zadeve v bangkoku potekajo tako kot na drugih vseh letaliscih, edino da Bangkok sicer zna biti zelo zaseden. Ponavadi zahtevajo v bangkoku da si tam tri ure pred poletom tam, samo sem skoraj preprican, da to velja v najslabem primeru. 3 ure 25 min je cisto dovolj casa - ce ni hujse zamude seveda. Jaz mislim da bos morala prtljago se enkrat cekirat v bangkoku - zato ker v Bangkoku vstopas v tajsko in potem naprej letis - torej gres skozi carinsko obmocje. Tudi ce bi imela vezane karte do Chang Maja in ne locene, bi se vedno morala se enkrat cekirat prtljago - zato ker vstopas v drzavo.

Kar se pa tice cen kart, cene praviloma narascajo cim blizje si datumu odhoda, tak da je boljse prej kupiti. 35 EUR je itak super cena, in ti se upas da bos dobila cenejse kot to?!? Jaz bi to takoj kupil - tudi ce bi si kasneje premisilil ko bi prisel in ne bi koristil leta mi ne bi bilo cisto nic zal za teh 35 EUR ... 

0     0

Tina

Gost
Nisem bila še veliko na teh ogromnih letališčih, zato nimam predstave. In ja, imaš prav glede cene. Sicer me je nihanje cen zanimalo bolj zaradi karte Chiang Mai-Krabi, ki je vseeno nekoliko dražja. Vsekakor hvala za info.

0     0

Popotnica

Gost
To, kako se bodo gibale cene letalskih kart, je vprašanje za jasnovidce. Nehajte postavljati tako neumna vprašanja. 

0     0

nn

Gost
Če letiš z isto letalsko družbo, gre prtljaga po navadi od check ina do končne destinacije brez vmesnih ponovnih čekiranj. Sej itak vedno vstopaš v državo, ne razumem. Do sedaj sama nisem rabila nikoli prtljage ponovno čekirat, tudi na medcelinskih letih, sem pa imela vse karte preko ene družbe.

 

0     0

Davorin

Gost
Iz Suvarnabunija (BKK) leti nizkocenovnik www.vietjetair.com. Gotovo se do CNXa najde kaj ceneje kot 35€

LP, Davorin

http://grekdoznami.wix.com/tajska

0     0

pazi

Gost
nizkocenovci v Bangkoku običajno ne letijo iz glavnega letališča  (tudi drugod po svetu je  to pogosta praksa)

tako da bodi pozorna, če res letiš iz istega letašča, v nasprotnem primeru rabiš 5 ur najmanj za prestop letališč z mestnim prevozom. Odvistno katero uro prestopaš.

 

0     0

Zdenka

Gost
 Pozdravljena

Se sliši veliko 3,5h ampak...

Na prtljago smo čakali vsaj 45 min. in potem še postopek " imigracon" kjer si tudi vzamejo čas... Samo z našega Boinga nas je izstopilo cca 500 potnikov, kje so še vsi ostali...  Nam je šlo na knap. 

Želim ti pa veliko lepih doživetij in priporočam otok Koh Lanto... nepozabno, lp

0     0

Rade

Gost
Ne sekiraj se preveč. Mi smo bili ki z družino junija na Koh Samui. Prtljago boš morala sam čekirat. Ko boš prišla skozi cafino in obmejno kontrolo, prevzameš svojo prtljago, dobro spremljaj napise, ki so za prevzem prtljage obarvani v modro.Vse ti lepo piše. Pol se pa odpravi na odhode, na domestic departues, tako da brez panike, če ne vprašaj, vse ti bodo lepo razložili. Karto kupi takoj, ker nižje cene kakor je sedaj, ne boš dobila. Upam  da sem te prav razumel, letiš iz istega letališča naprej iz Suvarnabhumi international airport, oznaka BKK, ker Bangkok ima namreč še eno mednarodno letališče, ki pa je oddaljeno cca 1 uro vožnje od BKK-ja. Pa srečno. 

0     0

Žana

Gost
@Tina, karta je 35 €, si bi pa še vedno špekulirala ...?Takim ekstremnim pocenkarjem želim, da jim lakte poskočijo za 10X. 

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb