ciao! ima morda kdo kake izkušnje s poletnim delom v zda brez delovne vize??a je težko dobit delo v strežbi, čiščenje, karkoli brez vize??zanima me predvsem zahod zda in miami??
lp, tamarka
glej, vedno se da sam ful težko, ker amerika ni slovenija, kjer se vsa da zmenit. Noben delodajalec si ne bo upal razkirat da bi te zaposlil brez vize, razen ce imas kakega kolega tam, pa ti pol on to preko vez zrihta. to se pa da.
lp
ti si tam?in tudi delaš brez vize?kako si dobil delo?kateri del zda??
Ce te dobijo si oplela...nikol vec v ZDA. Pa se kaksna kazen za oba..delodajalca in tebe.
Ni lusto..mam kolega iz Hrvaske, ki se mu je to zgodil.
Živjo!
Mi lahko podaš kaj več informacij o delu v ZDA. Razmišljam,da bi odšel probat v new york.
Pozdravljeni vsem skupaj,
jaz sem trenutno v Amriki in delam ze okrog tri mesece. Sel sem preko CCUSA in lahko recem, da sem bil totalno razocaran. Prvo so mi zrihtali delo za 7$ v neki restavraciji bogom za ledzam v neki ribiski vasi, kjer ni bilo nobenih prevoznih sredstev, nobene trgovine, kaj sele internet.... V glavnem cist v kurcu. Delodajalc nam je omogocil taksno stanovanje, da ko sem tja prisu, me je skor kap zadela, ker tko umazanega stanovanja se nisem vidu. V dvo sobnem stanovanju nas je zivelo 9 ljudi, tko da sem tam tudi prvic v zivljenju fasu alergijo. Po mesecu dni sem se odsel v NY, kjer sem tudi dobil veliko boljso in bolj placano sluzbo.
Kar se tice dela v USA, vam lahko recem, da agencije na veliko sluzijo s tem ko placas program. Dobis na uro 7$, ponavadi ti tudi ne dajo dovolj ur, pravtako pa imas veliko stroskov (stanovanje, hrana....). Dobis obcutek, kot da te izkoriscajo, ker si jim pocen delovna sila. Tak, da ce hoces iti na kasno potovanje po delu, se moras mal znajti in si poiskati novo sluzbo, ki je boljse placana (vecje moznosti imas seveda v vecjih mestih, pa tud glede po pogovoru z razninimi ljudmi se bi najbolje sluzilo samo NY).
Rad bi vas opozoril, da tudi kot nataker, ni lahko dobiti sluzbo, se posebej ce si tujec, ker prvo vzamejo domacine in pravtako ni nujno da bos dobil sluzbo oz. ti vzame kr neki casa(se posebej dober placano).
Hellooo!
Poglej miami je lepo, plaze da pades dol, sam prevroce pre suparno sam ni to ista sopara kot pri nas ampak 4krat bolj ne vem ce se hoces imeti lepo mal zurat 200$ na dan brez hotela.
pozabi ni to eu vse je zlo drago to je za high class mc donald najcenejsi za prehrano druge restavrcije so vse nad 50$ za obrok razen v revnejsih predelih.
ne vem odlocitev j tvoja
Tudi jaz sem bila v Ameriki tri mesece prek CCUSA in delala sem v poletnih kampih. Moram reci, da sem imela zelo v redu izkusnjo. Naucila sem se veliko, ker sem delala kot instruktorica za jadranje in obcasno kot life-guard. Spoznala sem ljudi iz celega sveta in zdaj imam se razlog vec zakaj hoditi po svetu. Brez vize ne priporocam delati, ker so Americani zelo striktni. Pravila so za to, da se upostevajo ne pa zato da se jih krsi kjerkoli se da, to je bl nasa balkanska navada :). Res je, da ti agencija pobere nekaj denarja, vendar za prvic mislim, da se tezko znajdes. Je pa tudi tako, da v USA veckrat kot prides, boljso pozicijsko mesto dobis in bolje si placan, tako da je treba zaceti na zacetku :). Kar pa se hrane tice pa punce...ja nc zredis se neverjetno kljub nenehnemu gibanju, ker je nabita z ogljikovimi hidrati in zelo faty. Je pa plus ker bencin je neverjetno poceni..2.6 $ za 1 galono = 3.8 litra. Ce zakljucim, ce se kdo odloca za taksen program, naj gre, ker bo sigurno to za njega neverjetna izkusnja. uzivajte!!!
maja
Folk, pravim vam, ne poskusite delat na crno, brez vize. Najdejo te ne samo, ker delajo kontrole! Dovolj je, da te en ljubosumen sodelavec prijavi (en klic na imigracijski urad je dovolj, da pridejo na obisk!), in te te lahko na licu mesta aretirajo, te deportirajo naslednji dan ali naslednji teden (seveda, vmes ne bos cakal v svojem hotelu, temvec v zaporu) in ne smes se vrnit vsaj za 10 let, mogoce se vec. Mogoce sploh ne mores vec priti!
Hoces to riskirat?
Jaz ne bi. Jaz bi raje sparal in se igral navadnega turista ali popotnika.
| Hey Majci, ti si omenila, da si bla v poletnem kampu. A bi lahko malo vec povedala o tem, kako zgleda, kako poteka, cim vec. V kateri drzavi si pa bila? lp |
hey,
jest sm trenutno v zda, delam kot varuska..au pair..imam velik frendov ki so tukaj brez vize, delajo, ampak ne morejo ven, ce grejo ven iz zda, nikoli vec nazaj..ampak imajo pa social security number and voznisko dovoljenje..to pa ne dobis, ce si brez vize..
Jaz svetujem, ne brez vize, raje poizkusiti kaksno drugo varianto..kot turist, obiskovalec, student..
drugace pa je problem samo ko prides v Zda, na meji te zaslisijo in se moras zagovarjat zakaj, kam , kako s kom...itd
|
07.10.2013
|
|
|
22.03.2013 - 21.06.2013
|
|
|
07.08.2013
|
|