Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 16. 08. 2012 @09:59:23
Pranje oblačil na potovanju
Mojca
Registriran uporabnik
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Zaj me pa zanima, ko ste šli kam v tujino za dalj časa kaj ste naredl s cotam? Ste jih mel tulk s sabo da vam ni blo treba skrbet kam jih bote dal prat al ste jih vzeli neki pa ste si jih na destinaciji pral? zaj mene zanima predvsem zadnje, če greš nekam za dva tedna vsaj js ne bi nosla tulk cot s sabo ampak bi jih tam prala, sam kje, kak? Še v Sloveniji ne hodim v pralnico, ka šele v tujini. Kak ste rešli ta problem?

Dodan: 16. 08. 2012 @10:11:16
Re: Pranje oblačil na potovanju
wuli
Gost
Glasov: 1

odgovoril si si čisto sam, s pralnico oblačila lahko daš prat po vsem svetu, cena je odvisna glede na to kje pereš (recimo v aziji te pride 1kg pribl 1e)

Dodan: 16. 08. 2012 @10:11:55
tripoliks
Registriran uporabnik

če bi v sloveniji hodila v pralnico,bi blo pa res mal čudno. al ne?

vzameš nekaj cot s sabo,katere kasneje v hostlu opereš v pralnem stroju.

Dodan: 16. 08. 2012 @10:14:04
sara
Gost

Potujeva že dve leti po svetu in na poti sva ugotovila, da si najboljše opereva perilo sama. Velikokrat pralnice uporabljajo le hladno vodo in raznih madežev ne očistijo. Prav tako ne uporabljajo - vsaj po večini - mehčalca, ki prijetno odišavi perilo. Le tako si zagotoviva, da sva vedno čista in sveža - kolikor se to maksimalno na takšnem potovanju da. lp Sara

Dodan: 16. 08. 2012 @10:16:06
Mojca
Registriran uporabnik

Ja v čem pa pereš oblačila? Pa kam jih daš sušit? Sn enkrat vidla da so si eni kr špago potegnal čez sobo pa so jih prek vrgl...

Dodan: 16. 08. 2012 @10:17:03
wuli
Gost

@sara: morda nisi doplačala ? vem, da ponekod imajo tako, da moraš za uporaba mehščalca doplačati nekaj malega (azija par centov)... do zdaj je bilo vse v redu, oblacila lepo zlozena, nadisavljena.. ne si delat problemov iz nepotrebnih stvari, oblacila bos lahko dala prat kjerkoli. 

Dodan: 16. 08. 2012 @10:18:16
Mojca
Registriran uporabnik

Ja lahk bi hodla v pralnico. Ko sn na fax hodla nisn mela v privat stanovanju pralnega stroja pa bi bla edina možnost da grem tja, sam pol sn se rajš domu pelala, pa to zrihtala.

Dodan: 16. 08. 2012 @10:18:35
s
Gost

kdo še sploh uporablja MEHČALEC? samo naravo onesnažuje,drugače pa se strinjam s saro, na zacetku potovanj dajal v pralnico cote,sedaj pa vse sam,in to sproti, vsak vecer,spodnjice,majca,nogavice,kar pac imas, s tistim pralnim milom,operes,ožmeš,posušiš,v roku dneva ali dveh je posušeno,vec kot,3,4 kompletov ne potrebuješ...

Dodan: 16. 08. 2012 @10:20:06
Mojca
Registriran uporabnik

Ka pa kaj cena za špansk območje? Se tam lahk zmeniš v angleščini al se morn naučit špansk?

Dodan: 16. 08. 2012 @10:22:22
Mojca
Registriran uporabnik

Pa še neki, v čem ste jih prnesl? v plastični vrečki, al kr s kufrom? Bele, pisane skup?

Dodan: 16. 08. 2012 @10:33:52
jansi
Registriran uporabnik

Jaz imam ponavadi s sabo tisti šampon za perilo v tubi in operem (namočim :P) kar v hostlu. Več kot za en teden stvari nisem nikoli jemal s sabo in pralnic tudi nisem še koristil. Malo zna bit problem sušenje, če se seliš vsak dan in zjutraj še ni suho, ampak sušiš naprej potem, ko prideš v naslednji hostel... Ali pa razstaviš gate kar na busu, ali avtu :P (to sem tudi že delal)...

Dodan: 16. 08. 2012 @11:45:27
tink
Gost

Se strinjam z Jansijem. Pol deci detergenta za ročno pranje (na žalost preizkušeno deluje tudi namesto šampona za lase) ter tanke in hitro sušljive obleke, ki jih pereš vsak dan sproti. Izogibaj se pranju kavbojk in pakiranju enobarvnih srajc, ker bodo povsem zmečkane. Navadno milo v kosu se po mojih izkušnjah obnese samo za ročno pranje, v stroju pa ne bo naredilo čisto nič. V hostlih imajo včasih kakšno sobo za sušenje, sicer pa zadeve obesi čez rob postelje ali ruzak. Mogoče poskusi zadeve najprej doma oprati na roke, da veš, kaj lahko pričakuješ in ne bo neprijetnih presenečenj v tujini.

Dodan: 16. 08. 2012 @11:57:40
Mojca
Registriran uporabnik

Sam ni fajn tole ne, ker nimaš kje speglat. Zaj kake bombažne majce še grejo sam hlače pa bol težk.

Dodan: 16. 08. 2012 @11:58:35
SD
Gost

Mojca, vse se da zmenit. Če ne obvladaš lokalnega jezika, cunje sama loči, neseš pa jih lahko v navadni vrečki, ceno pa uro, kdaj lahko prideš iskat, ti pa naj napišejo na list

..brez problema pral cunje tako na Kitajskem kot Mehiki

Lp

Dodan: 16. 08. 2012 @13:04:23
Tina
Registriran uporabnik

Mojca, ne kompliciraj. Spakiraj neobčutljive stvari, ki jih ne rabiš likat, pa je. Sej večino stvari maš pol ure oblečeno pa je, kot bi zlikal  Samo tega doma ne opazimo, ker si likamo oblačila. Jaz raje plačam, kot da si na roke perem. Naj to na dopustu kdo drug dela zame. Ponavadi sploh kje v kaki Aziji res ni tako drago. Na zadnjem potovanju sem si pa sama prala, ker je bilo vseeno, ali so mi oni na roke oprali ali sem si sama, bil je enak učinek. Uporabila sem pa najbolj navadno milo iz lokalne trgovine. Ma ne vem, kdaj sem nazadnje s tako lahkoto odstranila madeže 

V vsakem primeru vzemi s sabo stvari za največ en teden. Če greš za 2, na polovici dopusta operi. Ali pa res vsak večer splakni za naslednji dan, če se ti da. Meni se ne V veliko hostlih ti lahko operejo, tako da ti ni treba z žaklom čez mesto pralnic iskat. Prineseš v vreči, dobiš nazaj lepo zloženo.

Dodan: 16. 08. 2012 @17:32:16
agata
Gost

kaj se malo norca delate, al to resno mislite ? jaz sem šla za pol leta v avstralijo. v rudzaku imela dvoje spodnjih hlačk, ene na sebi. dve majčki s kratkimi rokavi, eno z dolgimi, ene kratke hlače, ene dolge na sebi. to je to. če so imeli v hostlu pralni stroj, se je opralo tam, če ne-ni problem zvečer enih gat oprati. v indiji , za mesec ali dva-isto. zvečer opereš, nekam vržeš,zjutraj suho.kakšno žajfo se je še  zmerom dobilo. iz izkušenj sem se naučila, da je edino bedasto, cunje s sabo vlačiti.

Dodan: 16. 08. 2012 @19:41:07
Mare
Gost
Glasov: -1

@agata

Očitno si zelo nečista punca, ker ene na ... in ene v nahrbtniku...kaj pa vem...v Indiji!?...upam, da se vsaj briješ!

Jaz vedno vzamem dovolj spodnjega perila, nogavic in malo drugih oblačil.Ko potujem in sem na vlakih itd. nikoli nimam svežih cot, ko pridem nekam, kjer ostanem več dni zamenjam oblačila in jih nosim do naslednjega postanka.Ko vidim, da skoraj ni več svežih jih operem. Perem si vedno sam, na roke. Kjerkoli sem bil do zdaj v "tretjem svetu"(Indija, Maroko, Egipt) se je dalo kupit majhne paketke pralnih praškov za nekaj kosov perila. Spodnje hlače menjavam vsak dan, ko mi ostanejo še mogoče dvojne, vse nečiste stvari(sp.perilo in druga oblačila)operem na enkrat. Da bi pral vsak dan se mi ne lubi, pa še npr. na jugu v Indiji se mi cote niso posušile čez noč, niti v senci čez dan. Oprat sem dal cote samo enkrat, pa je blo ful drago(vsaj men je blo škoda denarja), pa še smrdele so ful. Se pa strinjam z Agato, da ne rabiš velik cot, čim manj, ni se ti treba preveč sekirat...no. mal  se pa tud lahko 

Dodan: 16. 08. 2012 @20:25:22
Tina
Registriran uporabnik

No, sej jaz tudi ne spakiram veliko več kot Agata, sploh, ker si vedno še kaj sproti kupim. Ampak spodnjega perila imam pa za kak teden s sabo, ker, kot rečeno, se mi ne da vsak dan prat, tud če sam en, dva kosa. 6 hlačk pač ne zasede tolk več prostora v nahrbtniku kot 1 

Dodan: 17. 08. 2012 @07:52:17
agata
Gost

mare, meni se pa zdiš nečist. ne zdi se mi prav logično in prijetno, da bi usrane gate tovorila s sabo, potem jih pa enkrat n a teden prala. res ne vem kakšen problem je zvečer, ko se stuširaš, zraven še gate malo zmencat. včasih sem tudi jaz , tako kot ti cunje, jaz pomivala posodo doma. ko mi je zmanjkal še zadnji kozarec, še zadnja žlička, sem se lotila pomivat. pozimi je to še šlo, poleti pa se je posoda zasušila in zasmrdela. potem jo je bilo treba pa še en teden namakat. isto je z usranimi cunjami na potovanju! in, res mi ni jasno kdo nosi 2-3 spodnje hlače naenkrat na riti. predvsem v indiji so ene čisto dovolj. če si že bil dol, boš vedel, da je dovolj toplo v vsakem letnem času.

Dodan: 17. 08. 2012 @14:50:42
nada
Gost

Sem se prav nasmejala ob duhovičenju človeka, ki nosi en kovček zamazanih in verjetno tudi plesnivih oblačul s sabo , zraven pa komentira, da je vendrle bolje imet 10-20.......oblačil, jih umazane s sabo tovorit, potem pa enkrat na teden prat. Dragi popotniki, verjemite mi, da je to nespametno. Ampak, vsak se uči iz svojih izkušenj, kot je povedala agata. 

Dodan: 17. 08. 2012 @15:51:24
agata agata
Gost
Glasov: -1

Agata ti mislis da ce spodne hlace mau z eno staro zajfo zdrgns pod vodo pa jih da s pol nazaj gor da je to v redu? kolk ti pa spodne gate tehtajo ne, jih pa res ni tezko vsaj ene par v kufer dat. Pa tolk omenjas te usrane gate k jih folk sabo nos v kufru- jst ne vem kaj ti poces ampak da bi bile spet tolk usrane po enemu dnevu pa res ne vem kje se valas. Se bo treba boljs obrisat.

Dodan: 18. 08. 2012 @08:21:51
mišo
Gost

Jaz pa gate samo okol ubrnem, pa je . 

Dodan: 18. 08. 2012 @12:07:42
Tadej
Gost

z dvojimi gatami v avstraliji ni problem, ker maš pralni stroj na vsakem vogalu. bi vas pa rad videl nekje v tretjem svetu.

jaz imam cun za en teden, po naših standardih. v tretjem svetu to pomeni da imaš cun za dva ali tri tedne. pač majc ne menjam vsak dan, tut gate so včas kak dan več gor, itd... seveda je vse tut odvisno od klime (vremena).

včasih sem si cune pral na roke v umivalniku...zdj ko postajam starejši se mi to sicer zmer manj da, tako da ko pridem v kak hostel po dolgem času, dam cune prat oz. poiščem kako pralnico.

spodnje perilo pa še zmeraj kar sproti kakšen kos operem.

Dodan: 18. 08. 2012 @20:11:43
marjeta
Gost

vsak ima svoje navade in razvade. tako doma kot na potovanju. jaz na pot tudi ne jemljem zalog oblek. samo tisto kar nujno rabim. za en mesec potovanja po indiji tudi meni zadoščajo le 2-3 spodnje hlačke. vse se da sproti oprati. v indiji boš le stežka dobil pralnico , tako se moraš zvečer kar malo sam potruditi . zjutraj je pa itak vse že suho. in nobenega tovorjenja odvečne prtljage. svoboda gibanja. če na potovanju ne bi kupila par stvari , zaradi katerih potem rabim rudzak, bi šla na pot lahko le z majšo ročno prtljago. no, saj to zadnje čase tudi prakticiram. grem samo z ročno prtljago, le kak dan pred odhodom domov pa kupim kak poceni kufer-potovalko za nakupljene stvari. ne boste verjeli kako super je potovati brez rudzaka ali kufra ali druge prtljage.

Dodan: 18. 08. 2012 @20:52:38
pranjecot
Gost

Cote si lahko operes s kisom v lavorju vode ali pa v reki.Simp ko keks.Čez noč ko spis pa posusis.tudi doma perem s kisom in ne več s prahom.

Dodan: 20. 08. 2012 @03:21:55
gatke
Gost

Jaz se čist strinjam z Agato ... včasih mam tud iste gate na seb 2 dni, big deal...

Dodan: 20. 08. 2012 @12:13:15
metka
Gost

jest tudi, na potovanju pa res ne moreš gledat na brezhibno higienbo. Si opereš kjer pač lahko, če ne ,ne. Posebno na vzhodu je čist komot v enih gatah cel teden hodit, ker si na sekretu po sranju rit spereš z vodo. super zadeva! z ročno prtljago in s samo enimi spdnjimi gatami na potovanje. vsi ostali pa, ki rabite oprane , pa speglane gate, ostanite doma!

Dodan: 20. 08. 2012 @12:18:29
H.
Gost

1 teden z enimi gatami? omg..a to tudi še obstaja.

In ne, ne bom zarad tebe ostala doma.

Dodan: 20. 08. 2012 @16:14:17
Tadej
Registriran uporabnik
Glasov: 2

ja H, to še obstaja.
sam sem bil že tudi preko deset dni brez tekoče vode. 3 mesece brez tople vode (v tem času sem imel tuš morda desetkrat, ostalo vedro in šafla), itd. nazadnje sem bil 8 dni na reki nil v južnem sudanu in umival sem se s to reko, čeprav so v njej plavale mrtve krave, en kup parazitov in nevemčesa še vse.

morda je en teden že pretirano, ampak par dni pa res ni panike. pa majica cel teden. itd. a kot sem zgoraj v nekem postu napisal, vse je odvisno tud od podnebja, pa še kakega dejavnika zraven.

navsezadnje pa, tudi ko greš v kake slovenske gore za dva dni, si gat ne preoblečeš. ok, maš ta mestne, ti se pred spanjem celo drgnejo z vlažilnimi robčki po celem telesu, ostali se pa le nasmihamo.

pač, eni so bolj fini in se morate vsak dan preobleči in umivati, če ne je panika in nevemkaj še vse. eni se pa ne sekiramo in samo uživamo.

Dodan: 20. 08. 2012 @16:58:39
Umazanec
Gost
Glasov: -2

deset dni brez tekoče vode....kaj si pa pil tistih deset dni?Še survajver z diskoverija ne zdrzi brez vode deset dni hahaha...
Drgač pa z enimi gatami zdrzis lahko 3 tedne...Prvi teden jih nosis potem drugi teden samo obrneš...tretji teden pa si brez gat da se ti vse prezraci... 

« prejšnja 1 2 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Hvala ti! 800eur se že
Nahrbtnik se lahko šteje za
 ste narod ki ni vreden
Pozdravljeni, mene pa zanima, če ima
Še nikoli nisem letala pa
..pol greš pa 27 v
V UK je ponavadi vse misljeno
potem pa ti napisejo ,da
odlično, hvala ti za vse
Kul. Ampak še vedno ne
pa še to....je kdo letel
iz Ljubljane Se pa nagibam k
Knjiga je letnik 2010, kot
Ta stran ti natancno izracuna
pa preveri se ta link     http://www.scubadivephilippines.com/SCUBAtopdivesites.shtml
preveri si na otoku Malapascua,Tubbataha
Trenutno je minimalna urna postavka
najprej se opravičujem za napako
Posvetu hvala za info, a
Iz Benetk imaš jeseni za
Hvala za vse info, pokličem
Še to - kakšen nasvet,
Bom kr kupila, da lahko
Prodam parkirno kartico za parkirišče
Ali so študentske letalske karte cenejše od rednih?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™