Pozdravljeni, vem da je že bilo veliko napisanega, ampak vseeno pišem, če ima kdo novejše informacije. Torej, konec oktobra se odpravljam za 5 tednov v Indonezijo (Java, Borneo, Bali, Lombok, Flores, Sulawesi). Zanimajo me predvsem cene prenočišč, prevozov, organiziranih izletov, trekingov (vulkani, opice), vreme takrat....Ter če ima kdo kakšne ideje kaj videt, kaj ven spustit, v glavnem vsaka informacija bi bila dobrodošla. Sem študentka in bom potovala z nahrbtnikom, čisto low budget.
Najlepša hvala za vsak info!
To je pa kar previsok plan za pet tednov čist low budgeta.
Indonezija je ful velika in ful časa porabiš za potovanje.
Jaz bi na tvojem mestu izpustil Bali in Borneo.
Sulawesi je poceni, pa zelo zanimiv otok, vmes greš na Togeane, top. Na Lomboku in Floresu še nisem bil...
Lp iz Jakarte
a lahko kdo vsaj pibližno pove, koliko denarja se porabi za en mesec Indonezije? hvala za odgovore!
mm, jaz sem za 3+tedne porabila nekje jurja €, nisem potovala strogo low budget. v ta znesek je zajeto vse, razen letalske karte do Indonezije (strošek vize, vsi transferji, ogledi/vstopnine, notranji leti, prenočišča, napitnine/podkupnine in donacije, shopping in ostale brezvezarije, hrana, prostočasne aktivnosti, stroški križarjenja od Lomboka na Flores). bila sem na Javi, Baliju, Lomboku, Giliju T, Komodu in Rinci ter Floresu. notranji leti: Jakarta-Yogya, Maumere-Denpasar, Denapasar-Jakarta. naj bi bla pa julija high season in mal bolj navite cene.
Hej, leta 2009 -1 mesec- točno 1000€, Lp
Hej!
Midva sva se pravkar vrnila iz Indonezije. V mesecu dni sva porabila 800 eur skupaj z vsemi izleti ipd.
Plan, ki si ga predlagala se mi zdi preoptimističen. Midva sva v mesecu dni pogledala Javo, Bali in Nuso Tenggaro, pa je bilo ravno dovolj časa.
Najlepša hvala za vse odgovore. Mislim da bo še res treba malo razmisliti o planu 
Re: koka: S katero letalsko držbo si pa letela iz otoka na otok? Si si mogoče na Floresu ogledala Kelimutu in če mi lahko svetuješ, kako je najboljše priti do tja. Zanima me tudi koliko stane, kako dolgo traja križarjenje od Lomboka do Floresa in če se ustavljaš kje po poti.
Zanima me tudi Bali, saj si ga nameravam ogedati v celoti. Je 1 teden premalo časa? Rentala bi si pa avto ali pa motor. Torej če ima kdo predloge kaj si ogedati, bi bila zelo vesela 
Septembra 2011 sva bila punco po Javi, Baliju in Lomboku. Karte so naju prišle 625eu. Samo potovanje - 25 dni - pa ravno tako 625eu.
Ladjica iz Lomboka do Floresa vozi 3 dni in 2 dni nazaj - skupaj torej 5 dni in 4 noči. Pripravi se tudi na to, da je lahko morje zelo razburkano in močan veter, tako da smo preživeli dve precej strašni noči.
Ja, za Bali, če ni rada videla celega, je en teden premalo. Je pa izven turističnih obmorskih letovišč res lep otok. 
Hej, štipsy
Lion Air za notranje lete (Denpasar-Jakarta, Maumere-Denpasar, Jakarta-Yogya), lahko pa prečekiraš še ostale ponudnike, npr. Garudo, ma, polno jih je.
Od Lomboka do Floresa je tri dni z ladjico, meni je blo top, samo zagrebi se za modroc na podestu, ker te zna zalit, če spiš spodaj, pluje se eno noč tudi ponoči. Imaš postanke za ogled otočkov (Komodo, Rinca), snorkljanje, plavanje.
Bila sem na Kelimutu, ja, carsko je. Spala sem v Moniju, ker je od tu najbližje pol do vulkana, se mi zdi. Se ga res splača videt pa minimalno hoje je do gor, glih prav za zgodnje jutro, da ujameš sončni vzhod.
Mene je Bali navdušil, 1 teden se mi zdi premalo - po vsej verjetnosti se naslednje leto vračam tja solo za 3 teden, da ga podrobneje raziščem. Pa fino je, ker maš vse 3 Gilije in Lombok relativno blizu, se komot za kak dan, dva skoči tut tja. Zdaj je blo premalo časa pa sem bila samo v Lovini in Ubudu (vmes na poti med tema dvema je par zanimivih reči za videt) ter Kuti na Baliju.
Za letalske karte poglej tole stran, da vidiš vsaj kam kdo leti in okvirne cene: https://ticketindonesia.info/en/index.php Ne vem pa, ali se da preko te strani karte tudi kupiti. Načeloma za večino družb velja (razen kaka Air Asia) da se iz Evrope to ne da, če kupuješ preko njihovih strani.
Pri ladjicah je treba malo paziti, kam te dajo. Sem slišala par zgodb o tem, da so bile ladjice v precej slabem stanju, kar v razburkanem morju ne more biti dobro
To je pač postala priljubljena tura in zato vsaka agencija okoli Lomboka ponuja tak izlet.
Sama sem z ladjico šla le od roba Sumbawe do L'baja na Floresu, ker trajekta ni in ni bilo. Vožnja je trajala preko noči in smo spali kar v spalnih vrečah na zgornji palubi. Če povem, da smo se tako zibali, da nas je v spalkah kotalilo sem in tja, mislim, da je jasno, da nihče ni ravno zatisnil očesa
Morje tam je znano kot precej zahrbtno.
@Koka tudi jaz bi rada obiskala Komodo, Rinco in Flores. Letim v Makassar Kakšne so opcije kako naj pridem na otoke, ki sem jih prej omenila. Potujem konec decembra in glede na komentarje z ladjicami, te v rainy season verjetno ne bi bile najboljša izbira. Kako je s trajekti. Imava 18 dni časa.
Hvala za info.
Lina, s trajekti do Floresa iz Makassarja v decembru v 18 dneh no go. Ker potuješ cca. 1 teden. Veliko lažje je z letalom, preveri ali je možno leteti iz Makassarja (Ujung padang) direkt, sigurno pa letiš lahko na Bali pa od tam potem na Flores.
@Lina, leti do Labuanbaja na Floresu (verjetno preko Denpasarja. Od Makassarja imaš let do DPS in potem naprej na Flores) Tam si potem urediš ladjico do Komoda ali Rince. V vsaki agenciji ti to uredijo, če imajo dosti potnikov. Baje lahko greš pa kar do pristanišča in tam poiščeš koga, da te zapelje. Za Rinco je dovolj enodnevni izlet za tja, 2 uri po otoku in še malo snorkljanja na poti nazaj. Komodo je malo dlje.
Jps se zavedam, da s trajekti ne bo šlo. @Tina preko katere letalske družbe pa? Air Asia leti samo na relaciji KL-Makassar.
A priporočate še kakšne naravne parke, rezervate in podobno na Sulawesiju?
Kakšne so povezave J-S Sulawesija?
Hvala vsem.
|
18.10.2012 - 18.06.2013
|
|
|
19.08.2013 - 22.08.2013
|
|
|
15.10.2013