Če bi vedel kdo, za kakšno delo v avstriji na omenjeno temo, prosim kontakt na mail - fuu.bu@hotmail.com HVALA.
tukaj imaš en oglas iz nemčije 3,91 € bruto dobiš na uro
http://de.markt.arbeit.d.narkive.com/1L0qrEOT/erntehelfer
v avstriji več kot 5 € neto tudi ne boš dobil, od čega si moraš sam še prevoz na delo sam plačat.
Do kam že seže izkoriščanje delavcev. Niso izkoriščevalci le slovenski podjetniki in firme. Le kdo služi na račun ubogih revežev, ki se borijo za preživetje?
Jaz sem bral jagode na panviti lani ko sem si iskal sluzbo lani bilo je blizu 10 km od doma. Plačano smo dobili slabo 1,5 EUR na gajbico (sest skatel skupno tri kile v celi gajbici). Nisem glih bil spreten nabiralec, sem nabral ponavadi le pet do šest gajbic dnevno (9 EUR za sest do sedem ur dela). Malico in potne stroške nismo dobili zato se je dosti ljudi vozilo skupaj in so si delili stroške. Delal sem mesec in pol do konca ni pa bila slaba izkušnja dosti zajebancije, pa lušne punce itd ...
3,91 bruto/h v Dojčlandu? Moj edini komentar je: LOOOOOL!!!
Glede Osterajha pa je res smešno naključje, ampak točno danes sem dobil info od nekega Makedonca, ki je lani bil tam in tudi to počel in je dobil 10€/h. No, je pa res, da na črno. Ampak sej ta dela so itak večinoma na črno. Ali pa uradno toliko, ostalo pa na roko.
Ta oglas za 3,91 je btw star 6 let! Toliko za informacijo...
jaja makedonci in jugosi radi govorijo in fantazirajo. 5,30 € je neto plača = kolektivna pogodba. pozabi, da te bo jodlar vzel na črno, ker so velike kazni in stroge kontrole.
davčna je že kar nekaj slovencev polovila, ki so delali na črno.
|
24.06.2013
|
|
|
27.06.2013
|
|
|
08.06.2013
|
|