Pozdravljeni! Ve kdo 3X za let iz evrope v južno ameriko, da bi zmanjšal ceno dodatka za gorivo? Lp
a greš po drogo
"Ve kdo 3X za let iz evrope v južno ameriko, da bi zmanjšal ceno dodatka za gorivo?"
A lahko še 1x prosim napišeš v običajni slovenščini...?
Še sam ne vem dobro kako to deluje, uglavnem 3X pomeni, da dodaš povratni letalski karti še en enosmeren let lahko tudi na drugi celini, moraš pa zadeti tapravo destinacijo, kjer odbijejo ceno dodatka za gorivo( ponavadi je to okoli polovice cene letalske karte...) Na flayertalk forumu je par tisoč postov o tem pa je vse v kodah tako da je tam zelo dolgotrayen postopek, da prebereš zakaj se gre, sem mislil, da kdo ve kaj več tukej.
Glede na to, da si bral temo na forumu Flyertalk veš, da se o tem v javnosti ne govori. Je pa na tem in drugih podobnih forumih kar nekaj nasvetov, kako se lotiti iskanja. Več kot to pa boš težko kje izvedel, sedaj pa je na tebi, da eksperimentiraš in poskušaš srečo. Meni je za S. Ameriko uspelo hitro (prijateljica je do New Yorka junija letela za 300 namesto za 500&euro
, za Azijo sem malo poskušal, a brez sreče, za Južno Ameriko pa še nisem preverjal.
@ po svetu
sorry, ampak za nyc ni bilo težko dobiti ugodnih lk, saj so bile kar nekaj časa na razpolago mc za celo pod 200€! najnižja cena je bila celo okrog 180€.
kar se tiče fd pa je kazalo, da je stvar iztrebljena-pa očitno še ni... na srečo so pa še drugi triki in ogromno folka (in wp), ki to postajo...
Saj ne trdim, da sem našel najboljšo možno varianto, vseeno pa -200€ (x2) tudi ni tako slabo. To mi je uspelo po nekaj urah branja forumov in samo kakšnih 30 min poskušanja z različnimi kombinacijami, zagotovo bi se dalo bolje. Za Azijo pa mi recimo v eni uri ni uspelo najti več kot za nekaj evrov prihranka, tako da sem obupal. Če bi se lotil zadeve sistematsko in si vzel dovolj časa (ko bom recimo gledal zase in ne le za prijatelje) bo mogoče uspeh kaj večji.
goeffrey, kje pa še kej gledaš za trike?mogoče veš za kater kontinent bi mogu gledat 3 let, če letim v JA? Če veš kej koristnga mi prosim pošlji na indonezijasumatra@gmail.com
Hvala!lp
Ali je možno mi samo javiti kateri C si uporabil za 3X za Severno ameriko?
Mi lahko nekdo razloži preprosto kaj je ta 3X in kaj pomen C? Gledam na spletu pa bi prosil za pomoč
jaz sem uporabil kar C1
drugače pa si C1-C7 sledijo od zahoda proti vzhodu in nato od severa proti jugu: C1North America C2Europe C3Asia C4South America C5Africa C6Oceania C7Antarctica
Kje se ti C-ji uporabijo? Včeraj sem nekaj iskal na ITA search pa ni ratalo. Bo se kdo ojunačil in kaj več povedal kje se ti C-ji vstavljajo
včasih še C1.5= Centralna Amerika, C2.5= Bližnji vzhod
@ posvetu ali si ti to ta posvetu - http://blog.posvetu.si/wp/ ?
tako je. Zakaj?
Kako legalne pa so te zadeve oz. si lahko nakoplješ kakšne težave??
Legalne? Predstavljaj si, da bi spletna trgovina prodajala en izdelek za 100€, nudila pa popust 30% ob nakupu 2 izdelkov. Če potem kupiš še en izdelek za 1€ in ti skupaj zaračunajo le 70,7€, je to tvoj ali njihov problem?
V praksi pa veljata naslednji dve pravili:
1. Nikoli ne kliči letalske družbe, agencije ali kogar koli o veljavnosti tovrstne ponudbe.
1. Nikoli ne kliči letalske družbe, agencije ali kogar koli o veljavnosti tovrstne ponudbe.
Letalska agencija ti je dolžna v 24h po nakupu izdati karto, v tem času ne delaj drugih nakupov (npr. najem avta, rezervacije hotelov). V tem času lahko ugotovijo, da je cena "prenizka" in ti izdajo karte zavrnejo z obrazložitvijo, da je prišlo do napake na spletni strani( Poglej komentarje pod ta prispevek na podobno temo http://blog.posvetu.si/wp/2012/07/27/super-ugodno-iz-trsta-do-rio-de-janeira-povratna-karta-ze-od-e269/)
Aha, se pravi so tole neke na pol legalne mučke...
Ko bodo enkrat nekoga v tujini na avionu pohopsali in zaprli, bo pa spet jok in stok... 
Kot prvo, nekdo je konkretno spraševal in sem samo odgovarjal, tega početja nikomur ne svetujem, ne priporočam in govorim samo informativno.
Kot drugo pa je spet neko butasto pretiravanje: nekdo kupi karto na eni vodilnih svetovnih spletni strani za prodajo letalskih kart, jo pošteno plača in ti bi ga kar zaprl, ker je cena nekaj nižja kot običajno? Zakaj že?
Zato ker je to kaznivo dejanje goljufije, ki ni kaznivo samo pri nas, ampak tudi v večini drugih držav!!!
In ko pišeš takšne napotke, napiši zraven še napotek tistim, ki se bodo tega goljufanja poslužili, kako naj postopajo, ko bo letalska družba v tuji državi zoper njih podala kazensko ovadbo in jih bo policija poslala v pripor (razlog: begosumnost), kjer bodo ostali do sojenja, po sojenju pa bodo še odsedeli svoje v tamkajšnjih zaporih (če seveda Slovenija s to državo nima sklenjenega sporazuma o izročanju)...
No, da te vidim, ko si tako pameten...
Res ne razumem zakaj bi bilo takšno početje kanivo po tvojem. Eno vprašanje če lahko, kateri 3x si uporabil v c1 če lahko zaupaš, ker jaz sem jih našel nekaj v zalivu vendar mi je zneslo do ca 40 popusta
@DD: mi lahko prosim poveš, kje sem dajal kakšne napotke? Oznake C1-C8 so splošne oznake celin, ki se uporabljajo v letalstvu. Omenil sem le, da naj vsak, ki ga to zanima, sam pregleda tuje forume in malo eksperimentira s kombinacijami, to pa je vse.
Goljufanje? Če bi jaz imel spletno trgovino in 10 let omogočal strankam, da en izdelek, ki sam stane X EUR, v kombinaciji z izdelkom Y v košarici pa X -20%, potem sem si čisto sam kriv, ne vem na podlagi česa bi lahko stranko obtožil goljufanja, če bi izbrala kombinacijo teh dveh izdelkov in pošteno plačala celoten znesek na računu.
@Gost: če govorim v stilu "Flyertalk-a" sem uporabil let, ki ga je prejšnji mesec opravil tudi ljubljanski zmaj.
Hvala
@DD: NE LAŽI!! Na moji spletni strani in tudi na njenem forumu ni bilo o "fueldumpingu" napisano niti besedice, ne direktno in ne posredno. Tudi na tem forumu o tem nisem pisal, razen kar je zapisanega v tej temi, prav tako na nobenem drugem spletnem mediju.
Glede drugega pa LOL. Se pravi, če kupim dva izdelka v kompletu in enega ne uporabim, je to kaznivo? Hčerki sem prejšnji teden kupoval igračo in sem v trgovini ugotovil, da je ista igrača v darilnem kompletu 20€, sama pa 25€, sem torej ogoljufal trgovino? Ker sem iz koristoljubja (priznam!) vzel 20% avta na leasing, da sem zato dobil 1000€ popusta (obresti in stroški so znašali okoli 500&euro
, čeprav bi lahko vse plačal v gotovini, je torej tudi kaznivo dejanje
. Na internetu pa res izveš marsikaj...
pa še to, @DD: V svojem zadnjem prispevku si me lažnivo obtožil za napeljevanje, pomoč oz. sostorilstvo pri kaznivem dejanju, kar pa JE kaznivo dejanje. Sedaj pa tudi z moje strani over&out.
ko zmanjka argumentov pa cinizem in napadi "ad hominem"...
Če slučajno nisi opazil pišeš v temi z zelo jasnim naslovom, zato ko sprašuješ " o tem" je seveda jasno, o čem sprašuješ. Te pa še enkrat vprašam: kje sem kar koli (razen v tej temi) na kakršne način pisal o FD? Dvakrat si me že obtožil brez argumentov, odgovori ali pa utihni in ne pametuj.
@ po svetu
pusti trolla, saj vidiš da provocira brez nekega pomena...
kdo zadaj stoji pa si lahko samo misliš - (v pomoč) - nekdo, ki seveda ne želi, da ljudje potujejo bolj poceni, kot ponujajo klasične tu. agencije. me ne bi čudilo, če je povezan z eno izmed večjih.
vedno ko nekomu stopiš na žulj, zavpije. nekdo bolj, nekdo manj. tako pač je in zato tudi (ne brez razloga) na FT uporabljajo kode, ko se pogovarjajo...
da čim manj takšnih pametnjakovičev, kot tale dd, lomasti po threadih in dela zgago
|
18.06.2011 - 01.03.2015
|
|
|
04.09.2013 - 07.09.2013
|
|
|
31.12.2012 - 30.06.2013
|
|