Ojla,
nekaj sem slišala, da obstaja kao neki portal "camp surfer" za brezplačna prenočišča po svetu - kot domačin nudiš sobo za overnight nekim popotnikom, moraš biti včlanjen v zadevo, ipd., potem lahko tudi ti koristiš isto, če nekje potuješ...
Sicer sem nekaj iskala po internetu, pa nisem našla.
prosim za pomoč.
thx 
..misliš couchsurfing? www.couchsurfing.org
Za tole spletno stran, ki jo je "SD" navedel, pa moraš biti že zlo neumen, da jo kdo uporablja... Kriza česa se folk ne spomne.
abc, bi prosim malo bolj podrobno razložil/a zakaj moraš biti neumen, da uporabljaš couchsurfing? Kaj pa je narobe s to stranjo?
Res ne vem kaj je narobe.. pač obstajajo tudi bolj "open mind" ljudje kot je ABC, ki mimogrede ne vem kaj počne na tem forumu
Negativo trosi 
Klaudija zakaj, namesto da bi kdo uporabil to spletno stran, ne gre prenočit kar na železniške tire do zjutri?!?! Mogoče se zgodi čudež in dočaka jutro še živ. Mislim halo???? Da spustiš osebo, za katero nimaš pojma kakšen človek je, k sebi domov? Jz kaj takega še nisem vidu. Ko lastnik stanovanja najmanj pričakuje lahko ta oseba iz potovalke pištolo ven vzame, mu glavo odpihne, se znebi trupla, z malo iznajdljivosti ponaredi dokumente (npr. kupoprodajno pogodbo,...), se predstavi kot lastnik stanovanja, ga proda (ključe in vso dokumentacijo tako ali tako ima) in z vrtoglavo vsoto denarja (sploh na primer kakšen London in podobno kjer so izredno visoke cene na kvadratni meter) zbeži. Imena si ne rabi niti oprat, tud bog ve kako se je predstavil lastniku stanovanja.
V drugačni situaciji najbrž veš da obstajajo preprodajalci človeških organov. Ugobi tujec pride h komu na obisk, lastnik malo počaka da se oseba navadi, nato pokliče kolege, ga skupaj na okruten način ubijejo, vzamejo organe, preostali del trupla zažgejo. Zogljenelo je neprepoznavno. Organe pa prodajo naprej pa najbrž kar za visoko ceno.
Ampak jaz bi v obeh situacijah, če bi bilo le možno, kaznoval žrtev in ne morilce. S prihodom oziroma s sprejemom tujca za katerega ne veš kakšna oseba je, si takorekoč storil na svojo lastno željo samomor. Isto velja, da ni fer, da je voznik vlaka kaznovan, če en čudak ''prenoči'' dobesedno na tirih.
Klaudija ne vzemi to kot kakršnokoli obliko žalitve, nikogar nisem hotel užaliti ali razjeziti, ampak prijazno ti svetujem, da če se kdajkoli spuščaš v to, pazi. Nikoli ne veš s kom imaš kontakt....
Hmmm, sej ne vem al naj ta odgovor jemljem resno al bolj kot šalo.
Hvala za dobronameren nasvet. Ampak živiva v dveh različnih svetovih. Se že strinjam, da je treba biti previden in uporabiti zdravo mero razuma, kot vsepovsod to velja tudi na poti, pa če si v hotelu ali pa na surfaš na kakšnem kavču.
Ampak to, kar tebi premore domišljija, je pa zame čisto predivje.
Če si to mislil/a resno, potem se mi zdiš res prav fascinantna oseba. Bi te bilo zelo zanimivo spoznat in videt, kako živiš svoje življenje 
@abc, kira domišljija 
Zato pa na CS obstajajo reference. Pa ne točno zaradi trgovine z organi, bolj zato, ker je dejstvo, da spustiš v svoj dom tujca. Tudi kakšna kraja se je v preteklosti že zgodila, ampak to so osamljeni primeri. CS je izredno razvejan po vsem svetu in očitno deluje.
Plus malo off topic... Kako kaznuješ žrtev umora (namesto storilca, kot si napisal)?

hahahahah vedno se vzdržujem negativnih odgovorov, ampak tale pa res...abc, malo preveč filmov gledaš a?
mimogrede, o mojih "milijon" izkušnjah v vlogi gosta in gostitelja po vsem svetu vse lepo in prav. in tako kot pravi tina, zato so pa reference, pa prej se vzpostavi kontakt itd. kar pogumno, ana
zame so to najlepše popotniške izkušnje!
Tina napisal sem ''če bi bilo le možno''. Mislim, da si ta del povedi spregledala in nikjer nisem uporabil besede ''storilec''. Kraja, ki si jo omenla, je še najmanj... Da le ne bi obiskovalčeva družina začela prejemati dele trupla po pošti. Reference ne pomenijo kaj dosti. So freelance programerji, ki za dober kupček denarja spišejo kodo, ki poda username-e in password-e, nato si folk kar sam nardi referenco iz tujih accountov....
abc ti kr doma bot pa pejt na počitnce s prstom po zemljevidu... mislim, da so si prav zarad takih bistrih odgovorov zmislal besedo ROFL.
morilec = storilec umora. itak je cela tvoja poved nesmiselna. oziroma, cel tvoj sestavek. res preveč filmov gledaš. pa zakaj bi moje telesne dele mojim domov pošiljali, a jih ne bi raje prodali, kot smo prej ugotavljali?
šalo na stran (abc, ti si itak verjetno šala) ... je pa možno prek CS spoznavati ljudi tudi brez prenočevanja pri njih/tebi. recimo za druženje, spoznavanje mesta... tako da če se nekdo ne počuti udobno spati pri neznancu, je še vedno lušten način za spoznavanje novih ljudi, ki pa je, vsaj za večino, ena pomembnejših komponent potovanja.
CS je zakon! 
Hvala za informacijo. 
Pa pogumno v svet. 
Srečno vsem.
Ana
CSI Miami
Abc, uh, še dobro, da smo si ljudje različni. Včasih ti malo večja mera zaupanja v ljudi in malo manj črnogledosti prinese res lepe izkušnje. Ne rečem, da ni možno, in previdnost seveda ni odveč ... ampak se mi zdi, da se da na CS kar dobro izbirati bodoče gostitelje in goste ter poiskati take, s katerimi se boš lepo ujel. Raje 15 dobrih izkušenj in eno slabo, kot ždeti doma in čakati, da gre življenje varno mimo.
Abc, lepo prosim v dobro vseh, da tiste tablete, k ti jih je predpisal dohtar, jemlješ po navodilih. Saj veš, da konzumiranje na lastno pest lahko vodi do neželenih rezultatov ali učinkov. Bodi potrpežljiv. Včasih namreč traja po več tednov, da zagrabijo. Pa večkrat pojdi na kak sprehod - a ne predaleč, le do tam, kjer so ti poti še kolikor toliko znane in se počutiš varnega. Če se pa vseeno izgubiš, pa naj ti ne bo nerodno povprašat za pot mimoidočega. Za vsak primer ti pa priporočam identifikacijsko zapestnico okoli zapestja. Nikoli ne veš, kdaj ti bo prav prišla.
stažist, lahko bi ti v videu pokazal ampak to ni namen tega foruma. Ko se bo nekdo z motorno žago za drevesa lotil tvojega vratu, ko boš lovil pri polni zavesti svoj zadnji dih preden bodo rezila prišla do vratne arterije, se spomni name...
abc, zdaj pa sem se nasmejala
bi moral/a kakšne scenarije za filme pisat...
ja adijo an česa vse slovenska zarukanost ne premore. abc to se ti lahko naredi na lastnem dvorišču ali pri sosedu ki se mu utrga zaradi slabega fruštka , jaojao 
ostalim pa želim prijetno potovanje pa da pridete z vsemi organi nazaj al kako 
Veliko je podobnih servisov, najbolj uveljavljeni so na primer še airbnb, roomorama, homeaway ... neumnosti ki jih abc trosi pa nima smisla komentirat. Ko enkrat probaš, ugotoviš, koliko lahko prišparaš, koliko novih prijatevljev spoznaš in koliko zanimivega doživiš, če le uporabljaš zadevo vsaj malo po pameti.
Couchsurfing ti tako odpre obzorja do kulture in ljudi v državi v kateri si, da je popolnoma neprecenljivo. Couchsurfing je že pravi 'community' - odprti, veseli ljudje, ki te želijo pogostit. Sama sem bila že gostja in gostitelica in ledvice še imam
Malo moraš samo uporabiti možgane, ko bereš reviewe.
abc,
si mogoče gledal film Psiho? Torej tudi spanje v hotelih odpade!!!! Pa Žrelo? Bog ne daj, da bi šel še kdaj v morje!
Ravno zaupanja v ljudi nam vsem manjka in s ščepcem zdrave pameti se imaš po svetu fajn prav zaradi številnih neznancev!
S couchsurfingom imam same dobre izkušnje, le če bi bil prsata bjonda pri 20-tih bi mal bolj previdno izbiral gostitelje.....
Kar pogumno poglejte čez planke!
Sem gostila že dosti popotnikov, ki so potovali tod mimo. Čeprav jih nekaj ni imelo nikakršnih referenc, ker so bili pač frišni popotniki ( enkrat je treba začet ) , nisem imela z nikomer nobenih težav. Seveda se je pa treba s popotnikom, predno ga povabiš domov, malo pogovorit, da vidiš kolk je ura....
OK, da še js mal pokomentiram. Js sm šla sama 3krat na couchsurfing in sm "čudežno" preživela :-D
Nima niti ene negativne izkušnje, nasprotno--->več kot pozitivno. Tako sem spoznala zdajšnjega dobrega prijatelja, ki sva še vedno na vezi. Sicer pa če si ogledaš dodobro profil osebe že takoj vidiš na čem si in ali je vredno tvegati v primeru tistih, ki to jemljejo kot tveganje. Res, da se lahko zgodi marsikaj ampak že če ponoči hodiš sam se ti lahk zgodi marsikaj. Tko, da js priporočam, veliko prihraniš, imaš prenočišče, če imaš srečo (kot sem jo imela js) te še gostitelj/i vodijo poogledih, se družijo s teboj, skuhajo kosilo in celo ne želijo denarja za hrano. Tko, da smo pa si ljudje različni.
Na CS je zelo dobro poskrbljeno za varnost, in sicer na več načinov:
Če ob vseh teh mehanizmih naletiš na tatove organov, so pa ti tako sposobni, da bi ti tudi iz hotela znali ukrasti ledvico.
Skratka, skrbi so odveč. Sem imel že več kot 40 izkušenj na tej strani v obe smeri in je bilo vse super. Morda je bil kdo malo bolj dolgočasen, ampak izrazito negativne izkušnje pa ni bilo. Tako da keep changing the world one couch at the time!
Meni se zdi CS zelo zelo dobra stvar in jo povsem podpiram
|
21.06.2013 - 23.06.2013
|
|
|
06.08.2013
|
|
|
18.01.2013 - 18.06.2013
|