Za vse popotnike, ki ne želijo ostati v Kuti, nudim AC ali fen sobo v hisi tedensko ali mesecno, lahko tudi cela hisa tedensko ali mesecno.Zivim na Baliju,tako da za bilokaksne inf. kontakt na mail simona.lesjak@gmail.com
Kakšna info vec bi bila dobrodosla. Kje je hisa? Cene?
povej kaj več, predvsem ceno najema za en teden ali mesec...
Hisa (dobrih 200 kvadratov) je unikatna,v bistvu je vila,totalno renovirana,s fantom sma jo dolgorocno najela. Lokacija je v Kerobokanu na sticiscu vseh pomembnejsih poti,do Seminyaka 10 minut z motorjem, Kute 15, Eko beacha(za surferje) 10 min, Sanurja 20 min, Dps 3 minutke. Area je varna in mirna,naokol imas razlicne poceni warunge,24 ur odprte trgovine,apoteke,ni kricanja kot v Kuti do 5 zjutri,internet je najcenejsi(3000 rupi na uro),scena je lokalna,noben te ne gnjavi,ti nic ne prodaja,enako je loundry in prvi shop 20 m od hise.
Trenutno oddajama sobo z airconom in sobo s fenom.Cena za prvo je 300 eurov mesecno, 100 tedensko, 15 dnevno. Fan soba mesecno 250 eurov, tedensko 70 in dnevno 10. Ce zelis cleaning service 30 eurov mesecno.
Za ta denar mirne duse zaklenes vrata brez strahu da te ne okradejo,pustis prtljago noter in hop na motor ali v avto odkrivat Bali. Imas svojo moderno luksuzno kopalnico,toplo vodo.Dobis posteljnino in blazine.Si skuhas kavo ali speces jajcke,ali ohladis pivo.Torej imas na razpolago se kuhinjo in velik dnevni prostor s LCD in DVD in sound systemom.V drugem stuku lahk sedis na gazebu-terasi in se sproscas.
Zivis torej v svoji luksuzni sobi,vse stvari so nove,imas svojo privatnost,delis si kuhinjo,dnevno in izkusnje. Hisa ima 5 sob,v eni sma midva. Je kot guest house malo bolj na nivoju kot hotelska soba za podoben denar.
Torej ce te zanima mi moras cimprej sporocit,ker je povprasevanje ogromno.Pridema pa te cakat na letalisce,organizirama to ali ovo,za cimmanj stresni potep po Baliju. Vse se da zmenit...
Za vse ostale inf.,morebitna vprasanja ali slike,kontakt na mail simona.lesjak@gmail.com.
Joj Simona si morala sele zdej dat oglas. Ce bi ga dala en mesec prej bi prisla rajsi k tebi na Bali, kot pa na Tajsko. Skoda, mogoce drugo leto.
nateg....
rulo po cem sklepas da je nateg? Ne sodi prehitro, jaz sem preverila in res zivi ona na Baliju in res oddaja sobe. Tako da ne soditi prehitro. Slisi se res skoraj neverjetno, ampak v casu sodobnih medijev se da hitro vse prveriti, poiskati slike in skupne prijatelje, ki ti povedo kaj vec...
Fajn sta se to spomnila, sama tudi razmišljam, da bi pobegnila v tople kraje, kupila hiško, ....
Super bi bilo videti slike sob ,... probajta še narediti spletno stran...
in pa vso srečo!!!!!!!!!!11
Hej! No sam tko ce mislite iti na Bali zaradi plaz se ne splaca. Na Baliju sem bila 3 tedne od tega sem se sam 3 dni kopala v morju. Morje je fajn za Surferje (Kuta) - tle sem se edino kopala tako da sem se boljmetala po valovih, drugod je bilo pa ogromno alg na povrsju in mi lih ni bilo za v morje. Za ostale stvari je pa super. Kar nekaj je kulture - templji ipd kar lahko vidis v 2 dneh. Vecina ki hvalijo Bali da je rajsko je misljena (joj zdaj se ne spomnim kako se imenuje - juzneje on Tanjung Benoe) kjer je polno resortov in se ljudje samo tam zadrzujejo na svojem resortu kjer je ogromno bazenov, barckov, restavracij ... Je pa tko, takoj ko stopis mal stran od hotelskega kompleksa je vse umazano, zapusceno - pravzaprav smetisce. Je pa res, da je odvisno kaj isces pri potovanju. Moram pa pohvaliti kulinariko - boljs se nisem jedla - cca 150€ me je prisla hrana 3 tedne.
Ne vem no. Se mi zdi, da si bila samo v Kuti in okolici. Lani jeseni sem se 10 dni vozil po Baliju z motorčkom in našel čudovite plaže, super kraje za šnorkljanje, povsem neturistične predele, čudovita riževa polja....
Ja, v Kuti pa res ne bi zdržal več kot 2 dneva 
veste kaj za enega je umazano za enega pa ni. moras se sprijazniti da si v drugi drzavi ijn da je njihova kultura in vse drugacno itd... tudi jaz si zelim nekam v tople kraje in da tam najdem kaksen posel zase.sam se se nisem odlocil kam bi tocno sel .
Tud jst mislim da je kr mali "nateg"..res je, da je odvisno od tega kar hočeš, ampak 300eur na mesec je mal velik, glede na to da je celo izven Kute, kjer so cene najvišje, ker je najbol turistično. Jst in kolega sva v kuti spala za 5 USD (cena za oba) na noč...se pravi okol 150 USD na mesec za oba za sobo s fanom, kar pomeni okol 100 EUR na mesec...pa je bla čist kul..resn ni bil nek strašen luksuz, ampak če greš na Bali mal raziskovat in je mal avanturista v tebi ne rabiš nič več, v bistvu je že to skor preveč...hladilnika za pivo ne rabiš, ker je pivo v gostilni ceneje, kot v trgovini....kuhinje ne rabiš, ker je hrana v trgovini "zelo draga" napram temu k jo dobiš v varungu oz. restavraciji, tako da kuhal ne bote verjetno...tako da mal premislite, preden se zaletite v take ponudbe in se mal pozanimite..povprečna mesečna plača na Baliju 100 USD, kar vam lepo oriše kakšno požeruštvo ponudbe oz. kako lepo potem živijo slovenčki s svojimi ponudbami na Baliju...Sej konc koncev če greš nekam na dopust in hočeš neki raziskovat, sploh pa v države 3. sveta, kot je tudi Indonezija, verjetno ne mislite kuhat in gledat TV, tako da obvezno rabte LCD v sobi...to bote delal doma...uživite in se pomešajte med domačine, kajti so zelo topli in vas ne bo nihče okradu ali vam karkoli naredu...uživajte..LP
nateg ali ne nateg. tudi ljudje, ki so se tja odselili morajo od necesa zivet. ce jim uspe vsaj nekaj denarja dobit z oddajo sob toliko bolje. verjemi, da nimajo vsakodnevnega zasluzka s taksnim biznisom.
bodite prijazni
)
No, jst sem bila pa nad Balijem navdušena, predvsem nad Kuto. Sva bla en teden tam od enomesečnega potovanja Java-Bali-Lombok-Gilis, čist nenačrtovano. Ja, je ful turistično, sam men je pasal po Lomboku, k res ni blo nobenga. Sva oba z mojim tok navdušena, da greva čez en mesec se tja poročit. Prov v Kuto, kjer se dogaja. In seveda mal posurfat. Pač odvisn, kaj ti je všeč, je definitivno tko, da vsem ni vse všeč, men je bil recimo Lombok čist brezveze pa sem zihr, da je bil komu drugmu ful všeč. Sej so ble lepe plaže, sam res nbenga nikjer, razen kakih domačinov, ki so ti na vsak način poskušal prodat tisoč in eno stvar.
Tko da ne pljuvat po eni destinaciji, če teb ni bla všeč, men je Bali super, pa sem že marsikje bla...
Nateg? Meni se zdi to kar sprejemljiva cena za luksuzno sobo, kopalnico in uporabo kuhinje. Bi blo pa fajn kake slikice videt 
Dragi Slovenci,
po najrazličnejših vaših - predvsem skeptičnih komentarjih (saj tisti, ki so bili resnično zainteresirani so odreagirali drugače), sem se odločila da vam ponudim še 1 nateg v glodanje.
Najprej, po 3 letih življenja na Baliju, tudi letu dni pomikanja po budget hotelih v Kuti, 2 hišah, je bila moja ponudba sprejemljiva. Tidak (Mr. Ne) motiš se, da so v Kuti cene najvišje. Vedno je bila cenejša v primerjavi z ostalimi predeli Balija, tako s akomodacijami, restavracijami, warungi…, na lokaciji, kjer se je pa nahajala moja hiša so cene vseh storitev (interneta, loundry, warungov še 20% cenejše). Vse cene, ki sem jih navedla so bile negotiable, ciljala pa sem na popotnike, ki pridejo za dalj časa (in takšnim prav pride hladilnik, pa kuhinja, pa LCD in topla voda in čista posteljnina). Poskusi. Malo prebrskaj cene mesečnega najema hiš oz. vil in jih primerjaj z mojimi, poglej si ceno rentanja hiše s 5 sobami, AC-ji, bazenom, kuhinjo,...Si našel kaj pod 1000 dolarji, z novo opremo, nerabljeno,.. Ja najdeš sobo v Kuti za 5 dolarjev, ravno sedaj pišem iz hotela Beneyasa 1 na Jalan Benesari. Stane 10 eurov, ščurki so vsepovsod, voda smrdi po kanalizaciji, kotliček ne dela, brez bazena, fan je prastar, brez zajtrka. Ja to najdeš v Kuti, malo ven ni sobe pod 10 eurov, razen če si najameš mini sobico na Mataramu za 40 eurov mesečno in živiš s prijateljicami noči. In da ne bi o tem, kako te ne okradejo, velja rek o 32 nasmehih Balijcev. Verjemi da poznam najrazličnejše štorije.
Požeruštvo?! Adijo ste ljudje. Verjemi Nina, da ne bi preživela od oddajanja sob, kot pravni svetovalec sodelujem s podjetji v Jakarti, imam 4 ostale posle, cargo, sem prostovoljec v zavetišču za živali, tako da mi prav nič ne manjka in moj čas je polno in koristno zapolnjen. Fant, dip. Ing. Računalništva ima 2 bara na Baliju, je oblikovalec ročno izdelanega unikatnega nakita iz srebra in poldragih kamnov ter zunanji sodelavec kulturnega združenja za promoviranje Indonezije v tujini. Niti slučajno ne bi živela ali celo obogatela na vaš račun, bi bili stroški vzdrževanja hiše komaj pokriti z vašo najemnino.
Moj namen je bil druženje z ljudmi, popotniki, izmenjava izkušenj, in to tistimi, ki niso vkalupljeni v spone ozkega mišlenja, polni zavisti. Dajte ljudje, malo se zrelaksirajte, pojdite snorklat, potapljat, uživajte v vzhodih, zahodih, poduhajte vrtnico ob poti, najdite zadovoljstvo in ravnovesje v sebi, delajte stvari, ki vas veselijo, raziskujte, družite se, potopite se v bližnjega - toliko stvari vam je na voljo, če le želite IN nehajte se spravljati in stresati svojo nezadovoljstvo na ljudi, ki živijo in mislijo in delajo drugače kot vi. In če vam ni ustrezala moja ponudba, iščite drugje. Srečno!
Za pozitiven feedback - hvala. In želim vam veliko kreativnih trenutkov, pa naj bo to v Sloveniji ali po svetu.
Slikice si lahko pogledate na fantovem FB - roman_znidar@yahoo.com.
P.S. Hiša je bila oddana za 9 let ljudem, ki mislijo široko. In eh,ne boste verjeli – dvoma polnim Slovenčkom.
No ja vse lepo in prav.Se strinjam, da nebi obogatela tudi če nebi imela toliko "zaposlitev".Mi je pa smešno, da si se tok razpisala o svojem življenju, ki skoraj meji na potrebo po dokazovanju.To nebi pričakoval od osebe, ki po tvoje "misli široko".
Obilo dobrih zasluškov!
Neverjetno škodoželjni ste ljudje!
Če se kdaj odpravim na vaš konec sveta, bom imela v mislih vajino ponudbo. Upam, da uživata!
Slovenceljni...zakaj nisem presenečena? Bravo, Simona! V novembru in decembru bom potovala po Nusa Tenggari in Sulawesiju in vaju ziher povabim na Bintang! 
no draga simona...ti je že peter par postov prej povedal bistvo...neka široko misleča razgledana oseba za katero se imaš a očitno hrepeniš samo za denarjem in materialnimi dobrinami, kar te očitno osrečuje...glede na to da poznaš razmere na Baliju, življenjski standard, a najpomembneje pri namestitvi ti je bazen in AC..čudno...malo prej pa omenjaš neke sončne vzhode, zahode, vonjanje vrtnic ....verjetno vse to iz ležalnika ob bazenu, ali pač? kot sem že omenil in bom vedno to zagovarjal, če je malo avanturista v človeku mislim ,da ne bo šel na Bali in mu bo prva zahteva bazen in AC v sobi..glede na to da vemo kakšen standard živijo domačini,mesečna plača cca 100USD, pa to je že zlo dobr, me zanima kako to da imaš potem toliko poslov, ki verjetno za tamkajšnje razmere niso slabo plačani, glede na to da si neka poduhovljena "izi rajderka"..me pa zanima koliko plačata domačine, ko jih zasnjužavata za delo v vajini "draguljarni"?...pa veliko uspeha pri poslih in čim bol zasedeno vilo ti želim...pa ne bit jezna, gre za konstruktivno debato
Simona, svaka ti čast.
Pridemo. Mal se moraš reklamirat, nabijanje v smislu klima, ležalnik, bazen bljak, bljak je pa čist, čist brez veze. Mal komoditete (če si jo seveda lahko privošči&scaron
pa tud ne škodi. Kdo od vas ki tole bere ima PC z manj kot 1 Mb RAM-a, katodni monitor, pa žvi brez GSM-a?
Pa bi lahko.
P.S. Kaj je katodni monitor? Vprašaj strica Gugla 
Jaz imam katodni monitor. Sem pogooglala, kaj sploh to je. Jaz imam. Ok, se opravičujem za neumestno. Go on... 
Ko berem kako ste škodoželjni in nevoščjivi nekomu, ki je resnično uspel in živi življenje po svoje me je prav sram, da sem Slovenec. In prav zaradi te zavistnosti in zabitosti večine slovenske populacije upam, da mi kdaj uspe, da se odselim iz te dežele.
Simona čestitam Vama za pogum in veseli me, da obstajajo taki ljudje kot sta vidva.
Lep pozdrav
Joj, joj, slovenci, nikoli nobenemu ne privoščimo ničesar dobrega. Mi gremo 9. septembra na Bali za 1. mesec, tako da nas tvoj kontakt zanima, smo ti pa tudi pisali.
Lombok je potem vreden ogleda?????
Irena
Zanima me, če je kdo že bival v tej hiši oziroma kakšne so izkušnje
hvala za vsak odgovor
Zanima me, če je kdo že bival v tej hiši oziroma kakšne so izkušnje
hvala za vsak odgovor
kaj pomeni fan in kaj AC? hvala za odg.
AC - air condition - klima , fan - pihalnik, vetrnica, ki ima (ponavadi) 3 histrosti, funkcije pihanja
Dva para odhajamo januarja na Bali, s tem da imamo vse organizirano- bomo potovali z avtom. Kakšen je pa kaj shoping- kaj se kupi za spomin, kakšne so cene?
Simona živjo,
kar tako naprej in ne oziraj se na določene ljudi in njihove ozkoumne komentarje.
Če me bo kdaj pot zanesla na Bali definitivno prespim pri vas, do takrat pa lep pozdrav.
|
24.05.2013 - 25.05.2013
|
|
|
24.06.2013
|
|
|
10.10.2012 - 30.06.2013
|
|