Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 20. 11. 2008 @15:13:31
nesrečno zaljubljeni
maja tina
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

ojla ,

sva prijateljici, skoraj nerazdružljivi. letos poleti sva odpotovali v gano. da ne bo pomote - nisva šli iskati fantov ali ljubimcev. najini interesi so bili čisto drugje. ampak, kljub najinemu trdnemu prepričanju, da se ne pustiva zapeljati kar tako , sva se obe znašli v podobnem položaju. premamila naju je vročekrvnost afriških fantov. do ušes sva se , kot dve najstnici , zaljubili v krasna , postavna, fanta. čeprav sva z njima preživeli le kratek čas, sva bili prepričani, da se v kratkem zagotovo spet vidimo. ... pridno smo si dopisovali in upali na skorajšnje snidenje. na žalost pa se je iz njunih pisem čedalje bolj videlo, da želita le v evropo, pa še kakšen evro bi tudi želela od naju. nobena od naju ni več rosno mlada , niti naivna. a očitno sva tako nedolžno padli na njihove šarme. ali sva edini? se je še katera tako grdo opekla. ?

Dodan: 20. 11. 2008 @15:21:48
Re: nesrečno zaljubljeni
Jagoda
Gost
Poznam eno punco, ki je v podobni situaciji kot vidve. Ona se je kar preselila dol in potem cez nekaj mesecev ugotovila, da je njena ljubezen kar precej agresivna in da so razlike v kulturi, navadah in pricakovanjih prevelike. Zadeva se je tudi pokazala v pravi sliki, ko naj bi sla v Slovenijo, in sicer je on res zelel le v Evropo. Skoda, ker ne ve, kako hudo bi mu bilo sele tu. Kaj naj recem? Dalec od oci, dalec od srca. Cas (in kdo drug) bo naredil svoje...Srecno
Dodan: 20. 11. 2008 @16:28:10
sanja
Gost
Ha , sej si skor ne upam priznat, a men se je pred neki leti zgodilo nekaj podobnega. Tud jaz si nisem šla dol iskat ljubezni, a zgodilo se je kot strela z jasnega. Tip me je čist začaral in domov sem prišla do ušes zaljubljena. Potem je še dolgo trajala, da sem sprevidela, da so njegovi interesi v marsičem drugem in ne v meni. Kljub temu, da je dolgo trajalo, da sem ga uspela izbrisat iz misli, pa mi še zdaj ni žal na tisto romanco z njim. Tak je to- poizkusiti ni greh, a vprašanje je kako močni smo, da premagamo bolečino izgube.
Dodan: 20. 11. 2008 @17:49:43
jaka
Gost
Ne sekiraj se, dol je ziher bilo lepo. Ce si prepricana, kakor izgleda, da te zeli samo izkoristiti, da bi si polepsal zivljenje..., pozabi nanj, po moznosti se testiraj za HIV, ker bi bilo to fer do nas tukaj:).. Itak si na potovanju v drugacenm filingu. Veliko bolj odprt itd. Men je blo tudi vsec flirtai s puncami:)
Dodan: 20. 11. 2008 @19:21:55
tamara
Gost
Jaz pa sem v Afriki spoznalo eno slovensko punco , ki je šla dol živet k svojem afriškem možu. Imata dva otroka , ki ju vežeta skupaj. Nekaj dni sem preživela z njimi in nihče me ne bo prepričal, da je tej punci dobro, kaj šele lepo. V tako drugačnem okolju, s tako drugačnimi ljudmi, se sama dol ne znajde. Je povsem izolirana od okolice in nima nikakršnega socialnega, kulturnega življenja. Na žalost jo na afriški prostor vežeta otroka. Če bi hotela nazaj v Slovenijo, bi po vsej verjetnosti ostala brez njiju. Kruta realnost , ki doleti evropejke po poroki z afričani.
Dodan: 20. 11. 2008 @21:25:05
papaya
Gost
Ko te prašajo od kod si, najbolš da rečeš kšna Bosna, pa da je bla pred kratkim vojna tm in da je zlo revna država. Potem boš vidla, če si želijo samo v Evropo:)
Dodan: 20. 11. 2008 @22:02:56
Gost
Zakaj pa Bosna? To je ze njih Evropa, in tudi v resnici je,ceprav ni EU. Oni si samo zelijo ven, kamorkoli. Sicer pa z lazjo ne prides nikamor, najbolje je, da se ne zapletas s tujci, katerimikoli ze.
Dodan: 21. 11. 2008 @09:03:46
a
Gost
delajte kar vam paše,saj imate malo kmečke pameti,ce pa vas ta pamet pusti na cedilu pač vas...sja ni nujno nonstop rzaumno razmišljat in počet kar je najbolj prav...
Dodan: 21. 11. 2008 @14:54:41
b.
Gost
naša kmečka pamet je preveč poštena, da bi se lahko kosala s takimi premetenimi, dobičkanosnimi, lažnivimi, prepotentnimi afriškimi fanti. mislim, da smo res preveč naivne , da bi se lahko spopadale z njemi. to pač ni v naši naravi , vsaj moji ne , da bi preizkušala usodo z enim afričanom. sem se tudi sama opekla in ni šans, da bi me še en negro tako nategnil. naj pride sem, naj si dobi delo, ........potem se bomo pa pogovarjali.
Dodan: 21. 11. 2008 @16:06:40
Gost
maja, tina...sta potem še v stiku z njima, ali sta zadevo prekinili?
Dodan: 21. 11. 2008 @19:45:39
jaka
Gost
Kak je smesno kake prijavljate punce. K veliko slovenk je precej materialisticnih. Pomoje ste zlo dobro usposobljene zato. Sam ocitno vam to v tujini nekako sfali. lol Al pa mamo fantje kle nesreco, da sam se take ostanejo. hehe
Dodan: 22. 11. 2008 @02:50:05
xx
Gost
Glasov: 1

jaka mogoce smo sle pa nekatere v tujino zaradi takih omejenih kot si ti!

srecno porocena 10 let, v tujini, s tujcem, ki se je tekoce naucil slovenscine, ki mu je vseeno za slo drzavljanstvo in me spostuje od a do z!!

Dodan: 22. 11. 2008 @07:37:57
maja tina
Gost
Ne, ko sva sprevideli, da je fantoma le do prebega v Evropo , sva stike z njima prekinili. Zanimivo, da sta potem postala še agresivno in sta od naju poizkušala dobiti vsaj kak evro. Takih ljudi se je resnično za bati in zdrava kmečka pamet ti tu ne more kaj pomagati. prav tako nisva punci, ki bi padale na denar. Sva obe navajeni skromno in delavno živeti in uživati v nematerialnih lepotah.
Dodan: 22. 11. 2008 @12:32:03
j.
Gost
Takih primerov naivnosti in zlorabe evropejk s strani lažnivih afriških fantov je dosti. Zanimivo, da se te zgodbe ponavljajo iz dokaj razvite Gane. Očitno je to država , ki je dokaj varna , hkrati pa tudi privlačna za solo popotnice , ki niti slutijo ne kaj jih lahko doleti. Moja znanka je v Gani kar ostala ; premamil jo je en gnil , zabušantski, izkoriščevalski, lenobni.....rasta. Zanj je porabila celo premoženje. Kaj naj si mislimo ? Ljubezen je sveta , še bolj pa slepa in nora. Res mi je je žal.
Dodan: 22. 11. 2008 @13:18:51
nj
Registriran uporabnik
Jao, kaj ko bi se za spremembo raje zase brigali?
Dodan: 22. 11. 2008 @14:12:25
Gost
takšna stvar, torej da padeš na lepe besede očarljivcev, ki niso to, za kar se izdajajo, se lahko zgodi povsod in vsakemu. res je, da je v deželah tretjega sveta potrebno biti še posebno previden, pa ne zato, ker so tam apriori izkoriščevalci, ampak zato, ker je situacija v kateri živijo, popolnoma drugačna od naše. tega se je potrebno zavedati in pač na samem začetku potegniti črto pri denarju. saj verjamem, da je težko gledati nekoga, ki ga imaš rad in ima toliko manj kot imaš ti, ampak pomagaš pač kolikor lahko. če na tak način zapraviš celo premoženje, je to pač tvoj problem in se moraš z njim tudi spopasti. meni se smilijo edinole tisti, ki se zaljubijo, potem ugotovijo, da ljubezen ni obojestranska in prizadeti končajo zadevo, ne pa tisti - teh je, skoraj ne morem verjeti, zelo veliko, ki po parih tednih, včasih celo dnevih (najpogosteje se takšni "posli" odvijajo preko neta), začnejo razmetavati svoj težko prislužen denar za lovilce ameriških/evropskih sanj. ne vem čemu to pripisati...so ljudje resnično tako osamljeni, da v trenutku pozabijo na vsa opozorila, ki jih dnevno prejemamo na račun takih sleparij in jih ta obup žene v to, da kupujejo ljubezen? ker to je to, če mene vprašaš.
Dodan: 24. 11. 2008 @16:16:47
tara
Gost
nič novega . Evropejke smo pogosto tarča prepotentnih mladih afriških fantov. Sama sem pred leti potovala po Senegalu in Gambiji. Že v vodiču sem prebrala , da se je treba pazit takih osvajalcev. A ko si na licu mesta, te vrže na rit, ker- moška prostitucija je tam neki čist običajnega. Punca, ki sama potuje po teh zahodnoafriških deželah je lahka tarča. Treba se je oborožiti z zdravo pametjo in nikakor ne nasedat lepim besedam in sexy postavcam. Fantje dol prodajajo svoja telesa- to je dejstvo. Razen tega je sex tabu tema in se o tem ne pogovarja, še manj uporablja kondome. ....Punce, bodite skrajno previdne, ker- če boste samo nesrečno zaljubljene je že ok, če pa boste domov prinesle kaj neozdravljivega, je pa drug hec.
Dodan: 24. 11. 2008 @17:27:21
jaka
Gost
XX ocitno si zlo dobro pokazala svojo neomejenost:). Sej me zanima s koliko slovenksami si hodial ali pa sla ven:)?
Dodan: 24. 11. 2008 @23:48:52
Bojc
Gost

Tara, pises o moski prostituciji. A to mislis cisto zares, da moski zahtevajo denar za to, da kako belko osvojijo? Ali pa si hotela povedat, da pac ni tezko za kaksno turistko, da si dobi kakega domacina? Ali pa si mislila, da se ponujajo drugim moskim?

Ne zafrkavam se z vprasanjem, RES ne vem in me zanima! Ker ko si napisala "moska prostitucija" sem si predstavljal Slovenke, kako placajo za sex:-) Neverjetno se mi to zdi.

Bojc iz USA

Dodan: 25. 11. 2008 @07:42:35
tara
Gost
bojc, moška prostitucija obstaja tako kot ženska. Ne misli pa, da samo slovenke plačujejo za sex ; naših deklic je še malo. Saj ne, da ti fant postavi ceno za svoje usluge, a v zameno za sex pričakuje nastanitev v hotelu, hrano, pa še kakšno žepnino za povrh. Ta način služenja denarja je v zahodni afriki nekaj čisto običajnega. Seveda tip ne bo nikoli priznal, da se s tem preživlja, pač pa bo hlinil zaljubljenost v belko. Ta pa mu nemalokrat slepo verjame in je zanj pripravljena prodati še zadnje gate. Dokler.....dokler.....se ji ne sbistrijo misli.
Dodan: 26. 11. 2008 @19:51:25
bibi
Gost

Joj,a se ne bi nekateri raje zase brigali!!!Slovenčki,a res nimate kaj boljšega za počet kot se vtikat v tuja življenja??

Raje se prepričajte preden pišete neumnosti!

Dodan: 26. 11. 2008 @20:50:09
xx
Gost
Jaka imela sem tudi slovenske fante, ampak se niso bili pripravljeni premakniti iz Slovenije ker je tam najboljse. pac ni slo, vsak najde tisto kar mu ustreza!
Dodan: 26. 11. 2008 @23:11:43
t
Gost
Vsevedna bibi, zato imamo ta forum, da sprašujemo in se trudimo postati razgledani...... vtikamo se v tuja življenja le toliko kolikor se nam druga oseba (prostovoljno) razgali.... Nimamo vsi te sreče da bi posrkali vsa znanja sveta in bili najpametnejši kot ti. konec koncev, najbolj neumna odgovora v tej temi sta tvoj in moj (replika na tvojega).
Dodan: 27. 11. 2008 @16:24:21
g.
Gost
bibi, ne vem zakaj misliš, da se vtikamo v tuja življenja. če se je punci to in to zgodilo in o tem napiše, pomeni, da piše o sebi in tem, kako je bila zlorabljena, naplahtana.....in ne o tujih življenjih. sem tudi sama ena izmed tistih, ki jo je nekoč en zapeljiv zamorc prinesel okoli. ne bom šla v podrobnosti , a upam si tudi jaz trditi, da so fantje na zahodnoafriški obal i zredno pokvarjeni, preračunljivi, lažnivi . zakaj je temu tako, je pa druga zgodba. dejstvo je, da se tam dol prostitucija resnično dogaja. ob tem tudi sama iz svojih lastnih izkušenj svarim vse punce, ki boste potovale po tem delu afrike, da bodite izredno previdne.
Dodan: 27. 11. 2008 @17:37:56
...
Gost
Vedno znova me preseneca kako neki kvazi popotniki, ki naj bi videli nekaj sveta in bili torej vsaj malo razgledani, ne pomislijo dvakrat, ko uporabljajo besede kot zamorec...popolnoma neprimerno.
Dodan: 27. 11. 2008 @17:39:41
anna
Gost
Se pridružujem zgornjemu komentarju. T o je forum, kjer si naj bi popotniki izmenjevali izkušnje, ...........................Zelo lepo in odkritosrčno punce tu svarijo druge turistke , naj bodo skrajno previdne v komunikacijah z afriškimi domorodci. Čeprav sama v Afriki še nisem bila, si te komentarje z veseljem preberem , ker menim, da je v njih povedano več , kot v kakšnem turističnem vodiču.
Dodan: 27. 11. 2008 @17:44:10
dana
Gost
beseda ZAMOREC je stara slovenska beseda za vse prebivalce celine, ki je južno od sredozemskega morja- torej Afrike. Če je to za nekatere žaljivka, je to njihov problem. Slovenščina je en lep, bogat jezik.
Dodan: 27. 11. 2008 @19:53:50
Gost
Če smo že pri besedi zamorec, lahko samo rečem, da ne glede na to, da je to stara slovenska beseda, je ta pomen navadno slabšalni, kar pa si lahko preberete tudi v SSKJ.
Dodan: 27. 11. 2008 @21:24:24
slovenka
Gost

slabšalna ali ne - beseda zamorc je pristna slovenska beseda za prebivalca za morjem- torej v afriki. če ima kdorkoli kakšne slabe izkušnje s to besedo, je ne bomo izbrisali iz slovarja slovenskega knjižnega jezika. zamere ali karkoli drugega iščite drugje , in ne v slovenskem jeziku.

p.s. sama nimam prav nič proti zamorcem; sem že dostikrat potovala za morjem ( torej v afriki)

Dodan: 28. 11. 2008 @00:49:15
Tea
Gost
Evo točna tale definicja je zapisana v SSKJ pod besedo Zamorec: zamórec -rca m (ọ̑) nav. slabš. človek črne rase; črnec: ameriški zamorci; črn je kot zamorec ∙ ekspr. na ladji ga imajo za zamorca opravlja najtežja, najmanj plačana dela; dela kot zamorec veliko, težko in za majhno plačilo . Torej tudi, če je ta beseda stara in pristna slovenska, to še ne pomeni, da je tudi lepa in prijazna do črncev. V končni fazi je tudi beseda črnuh slovenska beseda, ampak ni prav nič lepa. Rada bi samo povedala, da ni vsaka beseda, ki je slovenska tudi primerna za javno rabo.
« prejšnja 1 2 3 4 5 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Ojla,  jaz grem pa dol v
Castorr: iz kod letita na
Jaz sem šel Treviso-Sevilla ryanair,
januar je v rajastanu super,
ne komplicirajo, ampak se samo
Cepljenje za rumeno mrzlico te
Očitno sem se narobe izrazila.
Spoštovani gospod / gospa, Pred drugimi
Pozdravljeni, Jaz sem Gospod Raymond Hills
Mi gremo konec junija in
Spoštovani gospod / gospa, Pred drugimi
Zanimivo...nama, ko sva lani letela
airasia leti na don muang
EMPOWER NETWORK - Enostaven Internetni
Air Asia zagotovo leti iz
toplo priporocam koh tao... rajsko...
Nekateri samo čakate, kdaj bo
Mi smo sicer lani leteli
Tudi jaz imam dobre izkušnje
tako je, najprej je treba
Kako poteka rezervacija letalske karte?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

21.07.2013
27.03.2013 - 27.06.2013
25.05.2013
22.07.2013 - 26.07.2013
07.08.2013
15.10.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™