Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 03. 09. 2008 @20:59:19
Šrilanka
Barbara
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Ojla,

s prijateljem se konec septembra odpravljava na Šrilanko, pa me zanima, kako je v tem obdobju z vremenom - dobovava namreč ful različne informacije, eni pravijo da je v tem času skoz dež, drugi pa, da ga ni.. A je kdo mogoče že bil (in v katerem delu)?

Kako pa je glede cepljenj - ali zadostuje jemanje antimalarikov ali priporočate še kaj drugega (hepatitis A ipd.)?

Hvala za odgovor!

Dodan: 04. 09. 2008 @04:41:31
Re: Šrilanka
tea
Gost
glede cepljenj- za šri lanko niso potrebna nobena cepljenja, niti antimalariki !
Dodan: 04. 09. 2008 @09:03:52
pika
Gost

Sori ampak tlele si pa mal u temo brcnla. Na šrilanki, ki je sicer super država ješ večjo svinjarijo kot v ostali aziji tko da pomoje je hepatitis A kar priporočljiv. Pa mogoče kšn tifus k se prenaša s hrano, pa tetanus, če se kej zbodeš, urežeš... Je pač stvar posameznika za kaj se bo cepil, definitivno pa to ni država za katero se ni treba cepiti.

Sama antimalarikov nisem jemala.

Dodan: 04. 09. 2008 @11:22:43
tea
Gost
pika, vse lepo in prav, če si ti tako pomehkužena, da rabiš vsa ta cepljenja. jaz sem bila dol cel mesec , obredla vsak kotiček, se prehranjevala na ulici, ne v restavracijah, in nisem imela nikoli nobenih težav. razen tega bi bilo lepo, če se naučiš malo olike in spoštovanja, kajti to tvoje brcanje v temo meji na eno hudo primitivnost. na tak način se lahko pogovarjaš s sebi enakimi ! pa srečno!
Dodan: 04. 09. 2008 @12:00:12
jošt
Gost

dam Tei prav glede vsega ; 1. za šri lanko niso nujna cepljenja , razen če si v vati zrasel. preživel dol krasna dva meseca brez težav. ali naj se grem- greva s Teo sedaj cepit, ko sva že doma ? res smešno !

2., tudi mene zelo moti neolika nekih vsevedov, ki bi radi drugim solili pamet, zraven so pa še nezrelo nesramni. če smo popotniki še ne pomeni , da smo neki študentski ali celo srednješolski frajerčki. mislim, da nas je kar nekaj odraslih oseb - gospodov, dam, ki že dolgo nismo več navajeni na take zafrkantske nesramnosti.

3. razen tega pa me zelo motijo tudi pisarjenja ljubljančanov ; slovenija še zdaleč ni samo ljubljana. le zakaj bi vsa slovenija morala brati v ljubljanskem dialektu? res neokosno ! se mi zdi, da bi se težko sporazumevali, če bi vsak pisal v svojem narečju. potrudite se torej, da napišete vsaj v približni slovenščini; če ste zaključili vsaj srednjo šolo, bi morali to znati.

Dodan: 04. 09. 2008 @12:07:57
mi
Gost

Živjo,

lani preživela čudovite 4 tedne na ŠL. Z ruzakom naokoli in ni bilo nobene panike niti glede hrane, prenočišč.. Jst sm cepljena za hepatitis A in B, ampak čist iz razloga ker veliko potujem, pa se tako kje bolj varno počutim, pa na ŠL sem delala v neke zavetišču za živali in načeloma je bolje, da si mejčken zaščiten ker je to le lahko precej drugače kot pa le popotovanje. Drugače pa je moje mnenje, da za ŠL ne rabiš cepljenja, niti antimalarikov (jst sm živela 3 tedne ves čas tik ob reki in ni blo niti mal panike glede tega). Kar se pa vremena tiče je pa tko tko, glede na to kok je vreme zdej na splošno podivjano.. težko je rečt za zihr. Tam sem bila v juliju in avgustu, ravno ko je monsunsko obdobje, pa sm imela v enem mescu samo ene 3-4 ure rahlega dežja. Pred tem pa so ble recimo 1-2 tedna v Indiji, Pakistanu in delno na ŠL ogromne poplave.

Srečno pot, ŠL je čudovita, super bo ;)!

Dodan: 04. 09. 2008 @12:43:12
pika
Gost

Ok, na ŠL sem bila dvakrat. Enkrat kot prostovoljka dva meseca, enkrat na potovanju. Nikakor nisem mehkužna in verjemite da sem kot prostovoljka videla in doživela marsikaj in veliko hujše stvari kot ste jih nekateri od vas.

Sama sem ceplena samo za hep a, cepila sem se pa zaradi drugih držav in ne zaradi ŠL.

Zdi se mi butasto, da napišeš ceplenja niso obvezna. Za celo azijo so ceplenja ala hepatitis a skoraj obvezna. Obvezno itak ni nič, vse je presoja in odločitev posameznika.

Tudi sama nisem ceplena za tifus in tetanus in podobne reči ampak sem ji samo razložila za kaj se je pametno cepiti. Odločitev pa je seveda njena.

Drugače ti pa na ZZV-ju rečejo, da sta hep a in tifus obvezna za tisto področje.

In to če rečem nekomu da je brcnil v temo še ne pomeni da ga žalim, ne bit tok občutliva. Da ne boš kr umrla, ko te bo nekdo res užalil.

Dodan: 04. 09. 2008 @13:51:39
q.
Gost

pika, ti si ena velika nakladalka. me prav zanima kako potuješ po svetu, če nimaš vsaj trohice spoštovanja in razumevanja. srečno, ker boš srečo potrebovala!

tudi sam sem bil na šr.l. pred leti in se strinjam, da ne rabiš nobenega cepljenja.

Dodan: 04. 09. 2008 @16:56:24
tom
Gost
ta pika pa res grdo pika . me prav zanima v kakšni prostovoljni organizaciji ji je s tako osornostjo uspelo ostati. madonca, smo važni!
Dodan: 04. 09. 2008 @17:46:50
Flay
Gost

Sem se vrnil s Sri Lanke v začetku Avgusta. Nisem bil cepljen proti nobeni bolezni, popikali so me komarji pa pijavke v deževnem gozdu, pa sem še vedno zdrav. Jedel sem najboljšo hrano do sedaj in spoznal najboljše ljudi. Sri Lanka je sorazmerno čista dežela (glede na ostalo Azijo). Najboljši čas za obisk je od Novembra do marca. Takrat je največ sončnih dni in morje je sorazmerno mirno. Jaz sem bil tam v Juliju ko naj bi bila deževna doba pa sem v 16 dneh ime vsega skupaj okrog 10 minut dežja, morje pa je bilo zelo razburkano, se pa vedno najde kakšen kotiček v kakšnem zalivčku kjer se da tudi plavati. Temperature so bile konstantno okrog 28-30 stopinj podnevi in ponoči. Menda je v tem času najlepše na vzhodni obali, ko se pa monsum obrne (oktobra) je pa lepše na zahodni obali - tako pravijo.

Če kdo želi na potovanje po Šri Lanki ga lahko povežem s prijateljem na Šri Lanki. Je zelo ljubezniv, pošten in vsega zaupanja vreden. Z njim se boste o vsem dogovorili preko SMS sporočil. Če želite vas pride počakat na letališče in vas odpelje v svoj hotel (zelo čiste sobe s kopalnico in WC, brez klime) na jugo zahodni obali (Kosgoda). V hotelu lahko dan ali dva počivate in se dogovorite za željeno turo. Med tem časom delate dopoldanske/popoldanske izlete v bližnje kraje (Akurala, Hikaduva, Kalutara, Ambalangoda) z avtobusom, vlakom ali tuk-tukom, z njegovim spremstvom. Cena ture je predvsem odvisna od trenutne cene goriva. Naju je prišlo okrog 400 EUR za 6 dni. V ceni je najem Toyota kombija za 8 oseb (s klimo), šofer, vodenje, hoteli (čiste sobe TWC brez klime) na poti z zajtrkom in večerjo - za dve osebi. Med potjo se lahko ustavljate kolikor želite in spreminjate načrt poti. Glavne točke najine ture: slonja sirotišnica (Pinnawella), Kandy, Sigirija, Nuwara Elija, Ella, Tangalla, Mirissa, Galle in nazaj v Kosgodo, ter vse vmes. Ne bo vas cele dneve vodil po trgovinah, razen na vašo zahtevo. Z njim boste doživeli Šri Lanko tako kot jo doživljajo domačini vsak dan.

Če želite kontakt, mi pošljite mail na srilanka@siol.com.

Lep dan

Dodan: 04. 09. 2008 @19:54:32
....
Gost
uboga pika, se mi prav smili ! tako dekletce mora pa na potovanju fajn trpet, ker je že doma vse nasršeno. si je res ne bi želel srečat .
Dodan: 05. 09. 2008 @08:31:34
pika
Gost

vi ste sami ene velike pijavke, tko da štekam da vas ne napadejo.

Dejte si od začetka prebrat vse kar je napisano, ne samo od teje naprej in od njenega sikanja. Pa boste vidl, da ubistvu nism nč tazga napisala.

Pa kva je z vami folk. Dejmo se no mal sprostit no!!

Dodan: 05. 09. 2008 @13:25:38
Robi
Gost
Pika - ne se sekirat. Hvala za vse info, mogoč mi pa kdaj pridejo prav ;) LP Robi
Dodan: 05. 09. 2008 @17:20:16
jaka
Gost

pika, kot je že nekdo napisal, nauči se najprej pisati , potem pa piši o svojem življenju v vati.

nikakršnega, ampak res nikakršnega cepljenja za šri lanko ne potrebujete !

no ja , mogoče bi se moral kdo cepiti proti nastrojenosti in nestrpnosti.

Dodan: 05. 09. 2008 @22:03:23
pika
Gost
Jošt in Jaka ne bit pametna o pisanju. Naučta se najprej veliko začetnico uporablat, pol se pa na druge spraulita. Kot sem že napisala sem se verjetno kot prostovoljka mal po večjih vukojebinah vlačla kot se "popotniki" k grejo dol za en mesec in misljo kok so vidl in kaj vse doživel. V resnic jh je pa sam en tuk tukar mal okol prnesu, ribiča na palci so pa podkupil z dvema dolarjema, da jim je pozerou za fotko. Men je useen. Vem kaj sem vidla in kaj doživela. Sploh pa ne vem zakaj je iz stavka; si pa mal v temo brcnla ratala taka štala in pisarija na forumu. Pa definitivno sem med mal bl starejšimi na temu forumu.
Dodan: 06. 09. 2008 @13:11:17
monika
Gost
jaz sem bila tudi na šri lanki kot prostovoljka in mi še na misel ni padlo, da bi se cepila za vsemi mogočimi boleznimi. sem čisto lepo preživela in prišla domov zdrava. kljub vsemu, takemu in drugačnemu delu pa imam zdaj še večje spoštovanje do ljudi, tudi do slovencev. pika, malo se umiri, in piši slovensko, ne ljubljansko. jaz si tudi ne bi dovolila, da bi se kaka frklja tako pogovarjala z mano. tudi zaradi let (40).
Dodan: 08. 09. 2008 @07:58:33
pika
Gost

Monika in ostali

Prosim da se naučite brati. Sem napisala, da sem bila na ŠL in da sem bila sicer cepljena za hep a vendar zaradi drugih držav, ne zaradi same ŠL.

Bi prosila, da preberete vse poste, preden začnete nekoga obtoževati.

Monika ne bit preveč pametna, kljub svojim 40 letom ne znaš uporabljati velike začetnice, men pa neki pametuješ o ljubljanščini

Dodan: 08. 09. 2008 @13:46:58
paki
Gost
bili na lanki z 10 letnim otrokom nihce se ni cepil imeli smo se odlicno vsi smo tudi jedli na ulici pa ni panike
Dodan: 08. 09. 2008 @17:28:13
poli
Gost

Pika , ne ga srat , samo še globlje toneš !

Dodan: 08. 09. 2008 @19:14:29
deni
Gost
Ta Pika ga pa Poka . Da se ne bo še razpočila od vseh cepiv.
Dodan: 09. 09. 2008 @10:01:26
pika
Gost
dlje kot do bentote niste prišli kajne?!
Dodan: 10. 09. 2008 @13:09:32
jeb
Gost

bemti bentoto in pika

Dodan: 16. 09. 2008 @21:08:42
caci
Registriran uporabnik

pozdravljen paki,

s fantom pa našim sinčkom(4 leta) se februarja 2009 odpravljava na 25 dnevni potep na šrilanko.glede na to da imaš izkušnjo kako je tam potovati z otroci bi te prosila mogoče za kak nasvet al za kakšno opozorilo...

sicer pa s fantm sva vajena potovati zmeraj v lastni režiji tako približno veva kako poteka tako potovanje,vendar vsaka izkušnja prav pride.

najlepša hvala

Dodan: 24. 10. 2008 @13:21:39
Andrej
Gost
Za hepatitis A in B se ti definitivno splača cepiti, pa kamor koli greš ; Če se poškudujes, rabiš injekcijo, transfuzijo ... Antimalarikov ne rabiš, kupi le repelent z minimalno 30 DDT, ker naši pipsi in avtani ne pomagajo! Kar se pa hrane tiče - okusna, vendar raje ne pojdi pogledat v kuhinjo, ker se boš potem cepila tudi proti Kugi in Koleri! Tu ima Pika prav!
Dodan: 24. 10. 2008 @13:21:53
Andrej
Gost
Za hepatitis A in B se ti definitivno splača cepiti, pa kamor koli greš ; Če se poškudujes, rabiš injekcijo, transfuzijo ... Antimalarikov ne rabiš, kupi le repelent z minimalno 30 DDT, ker naši pipsi in avtani ne pomagajo! Kar se pa hrane tiče - okusna, vendar raje ne pojdi pogledat v kuhinjo, ker se boš potem cepila tudi proti Kugi in Koleri! Tu ima Pika prav!
Dodan: 19. 08. 2012 @14:52:24
Gost
Gost

Če bo komu v pomoč:

http://jasnahavefuninsrilanka2012.blogspot.com/

Dodan: 20. 08. 2012 @18:08:59
maa
Gost

Hep A in B je priporočljivo za veliko potovanj. Ni nujno, ampak jaz sama nisem tako občutljiva in pijem vodo iz pipe, jem na ulici, itd. in bi mi bilo škoda, če ne bi bila cepljenja. Z mano pa so potovale kolegice, ki niso bile za nič cepljenje in tudi ni bilo panike..

Dodan: 21. 08. 2012 @12:55:42
P
Gost

Mene pa zanima, če se da izposodit skuter, da se lahko sam malo naokrog zapelješ in seveda, če ja, koliko stane najem na dan. LP

Dodan: 21. 08. 2012 @15:03:18
J
Gost

Da se izposodit. Mislim, da stane okrog 5€ na dan.

Jaz se sicer v tistem kaosu ne bu upala sama vozit, ampak sem srečala 2 slovenca, ki sta se.

Dodan: 21. 08. 2012 @16:35:29
M
Gost

Midva sva s skuterjem prevozila predvsem obalne dele, kjer ni bilo nobene panike. Si pa glede na promet in ceste predstavljam, da je ob obali in na gorskih cestah čisto ok, ker imaš tako načeloma eno cesto, samo busi in avti te prehitevajo in se moraš navadit. Nama se v petih dneh vožnje okoli južnega obalnega dela (tudi Galle itd.) nikoli ni nič zgodilo.

Mislim, da če vozi nekdo, ki ga že obvlada oziroma se ne ustraši malo večjega prometa v večjih mestih je vse ok, če si vozil skuter vsega skupaj desetkrat v življenju pa vožnje ne predlagam.

Čeprav v mestih kot so Colombo, ki je res kofuzno ali pa Kandy kjer je ful enosmernih cest pa lahko rata še malo bolj nevarno.

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Nudim prevoz Koper (natančneje Strunjan)
Koh chang, Koh Samet, preveri
Lizboooona! Jaz grem septembra 2013
Da oživim temo... Avstrijska vinjeta, veljavna
Sej vem glupo vprašanje za
kaj pa je narobe v
Živjo, a je ta vodič
pozdravi perasovo... mogoce sem debil,
zanzibar <3
kaj ta cena 15eur je
sva mlada, ma nimava namena
Oj Seveda za leto 2013. Najraje bi
Koh samui. men zelo všeč.
zelo blizu in lepo ter
Jernej! brez njih ne grem
Enako je, ko kupuješ npr.
S fantom greva novembra za
se popravljam. je možno vseljivo
Nikoli   ...dovolj je samo
Kako do ISIC izkaznice?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™