Ja, jaz sem pa že naročila karto Frankfurt-Fes (Maroko), let so mi konfirmirali (torej je vse O.K.), in jo tudi plačal. Potem pa sem kupila še karto Venezia-Frankfurt, ker je bil tisti prvi let kao O.K. Potem pa so mi Ryanair poslali sporočilo, da je let Frankfurt-Fes odpovedan. Denarja Venezia-Frankfurt mi niso vrnili.
Bon voyage...
Ojla.
Mene pa zanima, kako je s check-in-om.Let sem rezervirala prek spleta.Takrat sem doplačala še 15e za kufer.Ko pa sem ga potrdila, sem obkljukala kar vse 4 neke security točke, ki govorijo nekaj tudi o prtljagi.Saj to potem moje rezervacije nič ne spremeni.se bojim da ne bi slučajno razumeli kot da se tistim 15 kg odpovedujem?
Aja pa še to.Ko sem potrjevala let sem se zatipkala pri letnici rojstva in so me opozorili na to, da mladoletnim brez dovoljenj ne pustijo on board brez dovoljenja stršev ali nekaj v tem smislu.
No, potem sem tam dala cansel.. In se še enkrat checkirala.Za oba leta(letim najprej do Londona in potem V Lodz) sem si skopirala potrdilo, ki je na moje ime.A mislite, da bi tu znal bit kakšen preoblem, potem pri bordingu?
Da me ne spustijo gor???!!!K to bi blo kar sranje.
Aja, pa se to če se checkiraš on-line maš potem na letališču posebi šalter?
Hvala za odgovore.P ače se da čimprej, ker mam let ju3!!
Tnks
Kje pa lahko kupiš karte za Ryan Air?
Uf, koliko je tukaj nerazumljivega.
Morda bi šel od zadaj. Torej, za vkrcanje ma letalo rabiš biti čekiran, rabiš si doma sprintat karto s črtno kodo. Če tega nimate, potem plačate kazen in sicer 40 € na šalterju pred poletom. Tam tudi oddaš tisto prtljago, za katero je bilo plačanih tistih ..20?? € .In potem s tisto doma sprintano vozovnico in osebnim dokumentom greš skozi vse kontrole na letalo. No, če plačaš tistih 40 €, ti karto izdajo na šalterju.
Na kratko je to vse.
( Kazen za nesprintano karto je nov pojem v terminologiji te letalske družbe. Da ne bo rekel kdo, da ga je let stal toliko in toliko in prištel še parkiranje in kazni zraven recimo ).
Kje pa lahko kupiš karte za Ryan Air?
Samo na njihovi strani.
Preko agencij je prepovedano s strani te letalske družbe.
http://www.ryanair.com/en
( upam, da je link dovoljen na tej strani )
Ojla hvala Franci.
)Jaz sem si sprintala karto ven.Imam pa običen printer.Črtna koda?Na karti je nekaj podobno neki zabrisani kodi, podatki leta, moji osebni podatki.
Zdaj pa res več ne vem.A mora biti kak poseben printer da ti sprinta črtno kodo?
Tnks
LP
Hmm... Jaz sem karto za London rezervirala prek edreams.com, letim pa z Ryanairom. Kaj zdaj pomeni tisto, da bi naj blo njihove karte dovoljeno rezervirat samo prek njihove spletne strani??
jaz pa veliko letim z ryan airom... in velikokrat rezerviram na njihovi strani. tko, da se moji podatki (vedno rezerviram z mojega računalnika), ko vtipkam prvo črko in številko, vedno prikažejo (ni treba pisat). Se mi je pa zgodilo, da se enkrat ni to prikazalo in mi je bilo čudno. vseeno sem nadaljevala, vendar rezervacija ni bila potrjena. potem pa sem ponovila in je bilo ok. zdi se mi, da je to bila lažna stran, saj je čez dva dni nekdo kupoval preko spleta z mojo kartico (visa od nlb). Tako, da ja ukradli so moje podatke. ampak sem bila lena, in nisem pregledovala izpiskov. vseeno sem ugotovila, da se je nakup izvršil v rusiji. ampak to je že druga zgodba.... PAZITE (pa pojdite raje na Abanko po viso elektron-za vsak nakup dobite sms sporočilo).
jst tudi veliko letim z ryanairom in res, da so se mi podatki vedno sami izpisovali (ko sem vtipkala prvo črko ali številko), odkar so malo prenovili stran pa nič več..tudi pred dvema tednoma, ko sem se čekirala, se mi niso izpisale številke, pa je bilo vseeno vse ok..pri nakupu pa tudi ni bilo št. kartice..za zdaj vse ok, nemogoče, da bi bila lažna stran, ker sem letela in prispela domov, denar pa je tudi še vedno na računu, vsaj mislim
to se mi je zgodilo novembra. 2.nov sem rezervirala. 5. (oz. 6. nov pri nas) pa se je zgodil spletni nakup. Morda pa je ta tip vdrl v Ryanairov sistem.
sploh ne rabis printat...prepises kodo,,,jaz jo vtipkam v telefon in to je to,,,,lp
@gaby : tisti cajti, ko si s kodo prišel na šalter, pokazal dokument in rekel : To sem pa jaz, pa še trije moji kolegi letimo skupaj na to kodo ( npr. LY34CC ), tisti cajti so minili, žal. Doma se čekiraš in sprintaš karto, na kateri so podatki o letu, podatki o tvojem osebnem dokumentu in še kaj. Spodaj je perforacija ( črtice ), kjer je to ponovljeno in ta del odtrga stevardesa pred odhodom iz letališke stavbe proti letalu.
Na obeh delih te karte je črtna koda, ki jo na mnogih letališčih preberejo s čitalcem ( kot na blagajni v marketu ). Zdaj, to morate imet, če tega si niste natisnili doma, vas bo to stalo 40 € na osebo na enosmerni let. 
@abroad, saj bo v redu, ni problema, ni treba nobenega posebnega printerja.
@maja : glej, če si sama kupila karto na strani ryainaira, potem je v redu, če so ti pa jo kupili drugi s posredovanjem in si to tudi zaračunali morda, potem pa lahko ta letalska družba vse stornira. Namreč, že sredi leta 2008 je mnogo "agencij" ponujalo lete s to družbo, kar pa Ryainair strogo prepoveduje in je te tudi prijavil nekam.
Seveda je tudi vse karte razglasil za neveljavne.
No , tebi se ni za bat, če si samo dostopala preko neke strani, to ni nič narobe.
pa be on time...ker če zamudiš, tudi minutko te ne spustijo več na letalo.
Ej Maja, me samo zanima če si mela kakšne komplikacije glede bukiranja leta ko si šla z edreams, ker jaz hočem bookirat let iz londona v dublin in mi ne pusti skozi, niti do plačila.....??A teb ješlo vse normalno skozi?
Sam neky...sicr kr velik letim z njimi. Pred enim tednom sem imela možnost sprintat karto s črtno kodo in je blo vse ok.
Hotla sm pa oment to, da sm lansko leto velikrat sprintala karto...in pač se ni dal sprintat črtne kode. tko da sm pač šla na letališču še 1x na check-in okence, kjer so mi nardili boarding karto. Sej to se še kr lahko ane ?? (ker lahko printam sam na enem javnem kompu, kjer se koda ne vidi)
Jst bi pa lepo prosla, če bi mi nekdo lahko povedal, če je pomembno ali je pred imenom in priimkom MR ali MRS. Pri rezrvaciji smo se zatipkali in zdaj je pred ženskim imenom in priimkom MR. Zdej sem v dvomih ali naj to spremenim ali ne, ker sprememba stane 100 eurov, ne bi pa rada, da nas ne pustijo na letalo. Torej - je treba to popraviti ali ne?
Hvala in lep dan
ne, nikakor tega ne spreminjaj..ko si karte sprintaš, itak ni vidno ali si mr, ali mrs..je samo ime, priimek in da si iz slovenije..tam pa itak pokažeš dokument s sliko, tko da je vse ok..
lily, da še tebi odgovorim..karto si kar doma sprintaj, boš že našla en printer, da ti bo to printal..zdaj si moraš karto doma sprintat, če ne mislim (v to nisem sigurna) tam plačaš 40 eur..
A lahko pri ryanairu kupiš karto prek neta s kreditno kartico, ki ni tvoja?
|
08.07.2013
|
|
|
31.05.2013
|
|
|
09.05.2013 - 31.07.2013
|
|