10 dni je definitivno premalo za miami - LA, razen če se hočete samo vozit. Jaz sem šel pred parimi mesci Houston - LA (14 dni) in sem moral plačati 400 USD one way fee, ker sem pustil avto na drugi strani države.
Pozdravljena!
a mi lahko tocneje poves kako si rentala pri sixt-u. Na webu nisem nasel nikjer variante za USA.
Hvala!
Lp, Simon
hi,
sedaj sem sicer po ovinkih nasel... vseeno me zanima kje vidis kako je z zavarovanji ter na kak nacin "poves", da je one way rezervacija? Nikjer nisem zasledil te moznosti... hvala!
heidi
a se mi lahko prosim ogasis na mail? imel bi se neka vprasanja glede rentanja, spanja,... hvala!
Lp, Simon
simonr@hermes.si
Katero agencijo priporočate za rent, katera je najbolj ugodna?
Zanima me še na kaj vse moram biti pozorna, da ima cena not vključeno? Vem, da so zavarovanja (kaj vse?) pa nek radij km do kam greš...
ok zdaj sem našla dollar rent a car, ki se mi zdi precej ugoden - za tri tedenski najem (drop off v drugem mestu) najcenejši avto npr pride okol 650 dolarjev...zdaj pa me zanima, če imajo tukaj že vse v ceno vključeno? ali moraš posebaj zbrati kasko, če ja kje? Piše pa da vsebuje:
Include
Po mojih izkušnjah je 10 dni, za zastavljeno pot, definitivno premalo. Jaz sem sicer prevozila celo Florido, šla do Cherokee-ja, Atlante, nato pa še vse do Nashville-a in Memphis-a, za kar sem porabila mesec dni, s tem, da sem imela zelo natrpan itinerary. Seveda se da prevozit iz točke A na točko B še hitreje kot v 10 dneh, ampak vprašanje je, koliko potem sploh odneseš od takega potovanja. Vse je odvisno od tega kaj in koliko stvari/krajev si želiš ogledati...
Septembra 2010 smo rentali avto v L.A in naredili v dveh tednih konkretno turo do San Francisca (vključno z Mojave, Yosemite,..), vzeli smo ALAMO rent-a-car, cena je bila zelo ugodna, sicer se ne spomnim točno ampak se ti splača preverit....
https://www.alamo.com/
o tem sem nekaj pisal na blogu:
http://blog.posvetu.si/wp/2012/04/16/najem-avtomobila-v-zda-splosne-informacije/
v ceno 650$ verjetno ni vključen dodatek za drop-off(to se vedno plača na mestu samem), razen če ga ni (kot v kombinacijah znotraj Kalifornije in Las Vegasa in še v nekaj varijantah). Je pa to kar dobra cena, domnevam da za kakšen SUV ali pa srednje veliko limuzino.
Liability insurance ni definirano do koliko zneska, obvezno je v ZDa zelo malo (recimo 20.000$), zeželjeno je do 1 milliona. Preveri tudi, če je zavarovanje CDW brez odbitne franšize (no excess), čeprav to večinoma je.
Hvala za odgovore!
Po svetu imaš mogoče kakšen mail, vidim da imaš dosti koristnih informacij pa če bi imela še kako vprašanje bi ti kar tam napisala?
Kako se vam zdi tole?
najceneje kar sem našla
al pa tale: http://www.carhire3000.com/DriverExtras.do
za 700 dolarjev za tri tedne
Iz prvega linka sklepam, da gre za enosmerni najem med Salt Lake Cityem in San Franciscom. V tem primeru se (praviloma na mestu samem) doplača za enosmerni najem, in sicer pri tej razdalji pri Alamotu in Dollarju 300$, pri Nationalu pa 250$. Če bi najeli avto samo do Las Vegasa (ki bo, domnevam, tudi na vaši poti), potem je to doplačilo pri Dollarju le 100$, pri Alamotu pa 150$. Na vse te cene se doda še davek. Od Las Vegasa do San Francisca pa se teh doplačil načeloma ne plača. Se pa to splača predvsem, če ste v Las Vegasu recimo točno po enem ali dveh tednih, agencije običajno ceno računajo tako, da en dan stane 1/4 tedna, 2 dni 2/4,... od 4-7 dni pa so cene (skoraj) enake.
Drugače pa se običajno zaradi zavarovanj bolj splača pri evropskih ponudnikih, Če na hitro pogledam za tvoje datume pride recimo pket z nujnimi zavarovanji in brez odbitne franšize pri enem nemškem, ki ga običajno uporabljam, 575€(oz. 606€ za paket, ki se najbolj splača - vključuje dodatne voznike in prvi tank bencina) za SUV (Alamo), pri zgornjem angleškem (tudi obilajno zelo ugodnem, imajo pa tudi slovensko stran) pa okoli 500€ za srednje velik avto. Za več info poglej zgornji link, tam je tudi povezava do eMaila, kar vprašaj, kar te še zanima.
Drugače imaš pri prvem linku, ki sem ga pripela že v to ceno vključen drop off fee (ki je cca 150 eur).
Ali bi lahko mogoče pripel direktne linke do teh ponudb o katerih govoriš? Bi lepo prosila...
mozolarji ne jebite! povprecna cena za varno potovanje, to pomeni brez skrbi je 50 eur na dan za povprecen avto. to pomeni, da se lahko zaletavaš, ti ga ukradejo etc. lahko se voziš pol ceneje, potem pa žicaš boge starše, da te rešujejo. sicer pa vloži denar v svojo izobrazbo, namesto, da si na mojih plečih!
Ti pa is en pametnjakovič. Poznam take, če ni drago, potem je zihr zanič, če pa je drago, pa je zagotovo super. Take je najlažje nategniti in v večini krajev po svetu imaš ljudji, ki prav zavohajo take snobe in jih ožamejo do kosti. Le-ti pa, tudi če slučajno ugotovijo, da so nategnjeni, o tem ne govorijo, ampak na vse pretege hvalijo svojo drago preplačano malho. Na ulici boš pa škrataril za 1$ ker stojnica ne bo dovolj fensi zate, v hotelu pa boš z ponosom pustil 300 ali več dolarjev za noč in se s tem še hvalil prijateljem. Marš!
@Wanderer: one way fee dvomim, da je vključen v ceno, pri tem economybookings meni napiše, da je to "excluded".
gledal sem preko billige-mietwagen.de ter carhire3000, direktni linki so problematični, ker so običajno le začasni.
No, niso vsi začasni, jaz sem pripela enega pa še dela.
Če ga imaš slčajno pri roki kar pripni, sicer bom še jutri ta dva prečekiraka, ki si jih napisal. Ampak pri carhire3000 sem že čekirala - sem tudi par postov nazaj prilimala link da je za 700 dolarjev, ampak tukaj pa nevem če je vse not vključeno.
Drugač pri tem economy bookings nevem kje tebi piše, da je excluded? Ker jaz ko dam tam book now in mi napiše ceno kok bo stalo piše da je v ceni rental cost, ki je 500 eur in pa extras, ki so 162 eur, med te extras pa kot spodaj vidiš spada tudi drop off fee. (158 in še nekaj per rental)
imava oba prav - če na prvi strani klikneš "terms of use" piše excluded, ti pa potem doda v naslednjem koraku, a plačaš šele na mestu samem. 158€ je dobra cena za to razdaljo, pa vključen je še dodaten voznik. Kar me malo moti je, da ima zavarovanje mogoče odbitno franšizo - 750€, a uporaba jezika je zelo nedoločljiva, strošek za izogib temu (ki pa je lahko čisto metanje proč, saj ne veš, če odbitna franšiza sploh je) pa je 119€. Osebno tega posrednika ne poznam, so pa opisi na netu pozitivni in po mojem se jih splača vprašati po mailu, kaj točno njihova ponduba vsebuje (kolikšen je "excess" in mogoče še, ali je vključen SLI do 1 mio USD).
Druge ponudbe:
ter ta, ki jo že poznaš:
nikjer pa ni vključen dodatek za enosmerni najem.
Živjo,
meni je zelo prijazen forumaš predlagal najem sicer za Avstralijo in NZ Juicy rentals-imajo pa tudi možnost najema v ZDA. poglej na njihovi strani,če ti odgovarja katera izmed lokacij,ki jih imajo za najem.
LP Alenka
Po svetu, kaj pa pomeni ta excess in 1 mio? Sem jih drugače že nekaj spraševala po mailu pa niso nič odpisali...
Zdej jst mislim, da če doplačaš 119 eur, da imaš potem brez odbitne franšize, saj tako sem jaz razumela... čeprav eni pravijo doplačj tudi to, eni bodo brez tega vzeli tko da nevem...
Alenka hvala, ampak v ZDA ima ta agencija na žalost možni prevzem samo v treh mestih, v tistem, ki ga jaz rabim pa ni. :/
Po svetu sem pogledala ta dva linka, ki si jih pripel, a prvi ne dela več zato sem poskusila sama vtipkati pa to, ampak mi ne gre preveč od rok, ker ne razumem nemško. Drugega sem pa že gledala ja, ampak pri drugem nimaš not dodatnega voznika, plus ne vidim nikjer, če imaš ali ne odbitno franšizo (verjetno ni brez vključeno v ceno). Tako da glede na vse se mi zdi, da je nekak tale economy bookings še najbolj ugoden.
V ZDA je drugače običaj, da ni odbitne franšize in tudi pri tvoji ponudbi nikjer točno ne piše, da je in kolikšna je.
Pri Carhire3000 piše "zero excess", se pravi ni odbitne franšize. Cena za Nissan Versa z dodatnim voznikom in tankom bencina (kar stane cca 40&euro
je 600€ (472GBP), poglej malo nižje. Aveo je še cenejši, 587€, samo ne priporočam tako majhnega avta. Na tisti nemško strani so cene za isti paket malenkost višje, 618€ oz 583€. Economybookings pride z istim paketom (če dodam 40€ za tank bencina in doplačilo za brez odbitne franšize) 659€ (500+119+40). Če pa odbitne franšize ni, potem pa je najugodnejši.
Ok vse lepo in prav ampak 472 gbp je 685 eur, kar je več kot ostala dva ponudnika. 
Aja pri economy bookings pride več ker moraš upoštevat 500 eur plus 163 eur extras (v kar je vključen tudi drop off fee) plus 119 plus tank (ok nevem če bi to sploh vzela).
Ampak pri 3000 car hire pa ni not drop off fee ali pač? Ker če ne, morš še to prištet.
|
04.09.2013 - 07.09.2013
|
|
|
12.07.2013
|
|
|
09.06.2013
|
|